..:: Auto z Włoch ::..

27 Wrz 2008, 15:02

Witam.

Mam kilka pytan na ktore nigdzie nie moge znalesc konkretnej odpowiedzi.

1. Chcialbym sprowadzić auto z Włoch. Jedni pisza ze Wlosi zatrzymują dowod rejestracyjny przy wyrejestrowaniu, inni z kolei pisza ze kupili i posiadaja taki dowod. Jak to jest w koncu ?? Dostanę go od włocha czy tez nie ??

2. Czy samochod musi zostac wyrejestrowany ?? Czy wystarczy ze spisze umowe z włochem, on da mi dowod rejestracyjny i akt wlasnosci, ubezpieczenie, zostawi włoskie tablice i moge wracac na kołach ??Czy raczej nie jest tak kolorowo hehe ??

3. Jezeli okaze sie ze wloch musi oddac tablice, samochod jest wyrejestrowany, to czy jest taka mozliwosc, ze dalej posiada OC ??

4. Za ile (najtaniej) mozna wykupic ubezpieczenie ( nawet na 2 dni) oraz tablice zjazdowe. ??

Dziekuje z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam
atomsa
Nowicjusz

22 Wrz 2011, 21:45

1. na pewno dostajesz od Włocha dowód rejestracyjny i certyfikat własności. Bez dowodu nie zarejestrujesz samochodu w Polsce.
2. samochód nie musi być wyrejestrowany. Jeśli jest wyrejestrowany to nie ma tablic i co za tym idzie pewnie OC.
Jeżeli nie jest wyrejestrowany to bierzesz OC i wracasz na kołach.
3. najprościej kupić niemieckie żółte tablice przejazdowe ważne 5 dni wraz z zieloną kartą
tu możesz kupić niemieckie tablice w Polsce
http://zoltetablicerejestracyjne.pl/kup-tablice
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

12 Lis 2012, 18:39

Witam koszt takich tablic we Włoszech to 120e w agencji Włoskiej i są to tablice kartonowe tak zwane (targe B9)oraz ubezpieczenie na okres 5 dni kosztuje 160e-190e łączna taka impreza może kosztować od 280-310euro ,a co do dokumentów to dostajesz dowód rejestracyjny z pieczątką o wymeldowaniu ,orginal,oraz dokument potwierdzajacy wymeldowanie auta to by było na tyle pozdrawiam i życzę udanego zakupu
alex1981
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 01 1981
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: ford mondeo mk4
Silnik: 2.0tego 140km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

21 Lis 2012, 01:00

czyli taniej jest kupić niemieckie tablice za ok 140 euro, które można zamówić online
http://zoltetablicerejestracyjne.pl/kup-tablice
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam