Auto z zacięciem sportowym do kwoty 30-37tyś

12 Lip 2014, 21:47

Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega :mrgreen:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
5

12 Lip 2014, 21:56

Lotus Elise?
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010
0

12 Lip 2014, 22:00

Uważaj bo go znajdziesz w tej kwocie. Nawet z anglikiem będzie ciężko.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006
0

12 Lip 2014, 22:02

Geniodekt napisał(a):Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega

Tyle w temacie :ok:
Nic dodać nic ująć :wink:

BK1928 napisał(a):Lotus Elise?

Pewnie, dwa Lotusy :ok: :lol:
Ale jak napiszę że nie ten budżet to zaraz będą "hejty"
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

12 Lip 2014, 22:14

nie rozumiem co masz do zawieszenia w audi ? i do jednostki ?
4Real
Początkujący

Prawo jazdy: 19 08 1995
Auto: Nie mam
0

12 Lip 2014, 22:16

"Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega :mrgreen:
"

chyba chcesz z kogoś debila zrobić :)
4Real
Początkujący

0

12 Lip 2014, 22:18

To że jest beznadziejne? Sypie się i jest drogie w naprawie.
A 1.9 TDI na PD to cień starej dobrej jednostki na pompie (90/110KM)
Poza tym śmieszy mnie tytuł tematu.
Auto z zacięciem sportowym i pada propozycja Audi w TDI-ku.. :lol:
Audi ma w sobie tyle zacięcia sportowego co Strasburger humoru :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

12 Lip 2014, 22:19

czy wahacze są aż tak drogie ?po drugie to czytaj co pisze :) bo ja napisałem że aktulanie mam a3 a nie że szukam a3 :)
4Real
Początkujący

0

12 Lip 2014, 22:21

4Real napisał(a):czy wahacze są aż tak drogie

Tak
4Real napisał(a):po drugie to czytaj co pisze bo ja napisałem że aktulanie mam a3 a nie że szukam a3

Czytam, szukasz a4 które ma wielowahacz. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

12 Lip 2014, 22:52

ja mam a3 i nie jest na wielowahaczu więc tuleje drogie nie są :) :ok: :ok:
4Real
Początkujący

0

12 Lip 2014, 22:53

Wiem ze to nie jest typowe a nawet sportowe auto ale limuzyna z "zacięciem sportowym " tak jak w temacie :) :ok:

Zaznaczę,że kolega nie napisal sportowy samochód do kwoty... tylko z zacięciem sportowym. :)

Pozdro !
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994
0

12 Lip 2014, 22:58

4Real napisał(a):ja mam a3 i nie jest na wielowahaczu więc tuleje drogie nie są

Tylko się cieszyć :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

0

12 Lip 2014, 23:09

Geniodekt You made my day haha jeszcze się tak nie uśmiałem :)
A tak bez offtopu to może Honda Civic Type R VII bo na VIII to chyba za mały budżet
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
0

12 Lip 2014, 23:16

@Geniodekt

MISTRZU :D

Pozwolę sobie jeszcze uzupełnić Twoją wypowiedź. Sportowe zacięcie to możliwość jak najszybszego sprintu od świateł do świateł, ew. możliwość łatwego wyprzedzania TIR-ów na prostych i krzywych. Prowadzenie, doznania z jazdy nie są istotne.
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003
0

12 Lip 2014, 23:21

Geniodekt napisał(a):Wydaje mi się, że źle rozumiecie aspekt "sportowości" auta. "Sportowa" fura musi wzbudzać rispekt na dzielni, wyglądać na dużo droższą niż jest w rzeczywistości. Nieodłącznym elementem tego "sportu" jest odpowiedni znaczek, w niektórych kręgach będzie to BMW, w innych VW i Audi. Brak tego można zrekompensować adekwatną ilością spoilerów i lakieru na felgach. Naturalnie "sportowa bryka" nie może być kosztowna w eksploatacji i dlatego na wyposażeniu obowiązkowym jest podtlenek LPG założony u pana Mirka w stodole, ewentualnie diesel. W tym drugim przypadku braki mocy łatwo nadrabiamy boxem z Allegro za 50 zł zwiększającym moc o pierdylion koni mechanicznych. Do tego ju mast hew zaj*bisty tłumik, odpowiedni jest jeżeli przez rurę wydechową możesz włożyć swobodnie nogę (albo obie ręce w przypadku podwójnego). Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem o co biega
Czekałem na Twój komentarz :lol: Zasadniczo zawarłeś ideę " auta z zacięciem sportowym ", jednak zapomniałeś o pewnej ważnej rzeczy - o odpowiednim podkładzie muzycznym, sączącym się z zestawu audio, zakupionego w dziale " Lidl techniczny prezentuje " :naughty: Czekam na więcej tak trafnych komentarzy :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004
0