Auto z Złomowiska

29 Gru 2011, 22:43

Zawsze możesz kupić i robić go sobie pomału dopóki nie zdasz prawka a potem jak zdasz będziesz miał już gotowe auto do jazdy.
Co do opłat to jeśli OC sprzedający Ci zostawi to automatycznie przechodzi ono na Ciebie a jesli nie to musisz auto ubezpieczać sam.Koszt ubezpieczenia jest zależny od ubezpieczalni.
Co do rejestracji to nie musisz przerejestrowywać go po poprzednim właścicielu a nawet jeśli bedziesz chciał to koszt przerejestrowania wynosi 180zł (auto z innego miasta/województwa niż Twoje) a jeśli auto jest z Twojego miasta/województwa to płacisz tylko 80zł.
Co do tego malucha to za 600zł do jazdy spokojnie kupi,ja za swojego w idealnym stanie dałem 1400zł rok temu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Sty 2012, 23:56

A jeżeli chodzi o Malucha to ile wynosi takie OC ?? I czy jest drogi w utrzymaniu ile pali ???
gonzales95
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2015
Auto: Fiat

15 Sty 2012, 16:12

Chłopie maluch jest taniutki w utrzymaniu ponieważ części masz za śmieszne pieniądze,palić nie pali dużo (mój po mieście spala 7-7.5l) a co do OC to wszystko zależy od ubezpieczalni,w każdej licza inaczej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sty 2012, 17:50

No i malucha znajdziesz praktycznie na każdym szrocie.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wydostać się z tonącego auta?
    Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...