Auto za 10 tysi dla wysokiego. Galant? Mondeo? Vectra?

28 Kwi 2016, 12:54

Witam.
Proszę o doradzenie mi auta do kwoty 10 tys. złotych. Główny i najważniejszy warunek to to, żeby było komfortowe dla osoby o wzroście 2m. i nieco barczystej.
Auto do jazdy głownie po mieście, więc benzyna lub benzyna+gaz. Okazjonalne dłuższe trasy na jakieś wypady.
Pierwsze auto, województwo łódzkie, skrzynia manual, sedan lub hatchback, nie kombi, tylko i wyłącznie prywatnie, a nie od handlarza, musi choć minimalnie wyglądać, a nie odrzucać wyglądem.
Myślałem o fordzie mondeo mk3, ale jest bardzo mały wybór, myślałem tez o oplu vectrze C, ale to chyba nie ta kwota.
Nie chcę nawalać głową o sufit, fotel musi być regulowany góra-dół, szyba wysoka tak żebym nie musiał się jakoś bardzo schylać czekając na światłach.
Proszę o doradzenie modeli lub może konkretnych ofert.
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
Ostatnio edytowany przez jabberwocky, 28 Kwi 2016, 21:00, edytowano w sumie 1 raz
jabberwocky
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Kwi 2016, 16:07

Zabrzmi jak żart, ale skup się na tych mniejszych lub dwumiejscowych i mówię to jako osoba mająca ponad 190cm.
Panda czy Skoda City mają więcej miejsca dla wysokiej osoby, niż duże Audi lub Volvo. To dlatego, że te miejskie auta są projektowane z myślą o osobach siedzących z przodu i są pudełkowate.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

28 Kwi 2016, 19:32

A co powiecie na Mitsubishi Galant?
[link do oferty na Olx wygasł]
chyba opis niby ok, ale coś długo nie schodzi...
jabberwocky
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Flotowy segment B - jakie auta wybierają firmy?
    Segment B niezmiennie od dziesięcioleci bije rekordy w Europie. Czemu małe hatchbacki są chętnie wybierane? Przede wszystkim z uwagi na rozsądną cenę, łatwość poruszania się po mieście, coraz wyższy poziom technologicznej ...