AUTO ZA 13 TYS ZłOTYCH

13 Lis 2008, 20:10

Ale, że niby co z nimi jest nie tak?
Bo jeżeli chodzi o "opinie", to ja znam taką, że wszystkie Ople gniją i wiesz gdzie to mam? W d..... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Lis 2008, 20:29

Dokładnie, też chciałbym konkretów bo wkońcu nie kupię nic, bo jak a3 i golf 4 za 13 to musi być bity, seat to złom, bmw nie ma dobrej opinii(chodzi mi o silniki bo to, że to auto zazwyczaj dresów to wiem i mi to troche niestety przeszkadza), ople rdzewieją, mazda 323 w dieslu niedobra i tak w nieskończoność można wymieniać.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

19 Lis 2008, 20:54

Hej, ludzie pomóżcie. Mój kręg zacieśnia się coraz bardziej i w grę wchodzą już tylko 3 auta: Honda Civic 2,0 TD, astra 2 2,0 DTI oraz BMW 318 tds. Które z tych 3 jest najlepszym wyborem, skłaniałbym się do civica ale czy 86 KM rozbuja taką wielką budę?? AUTO MUSI BYć W DIESLU!
koczas
Aktywny

20 Lis 2008, 08:48

są też diesle 105km w civicach. BMW napewno bym odrzucił. Albo civic albo astra. Osobiście wolałbym civica
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

20 Lis 2008, 18:38

Mazda 323F 2.0 w dieslu 8)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lis 2008, 22:00

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Taka mazda jeszcze ujdzie ale ktoś znowu pisał, ze diesle są nie za dobre. Najepsza byłaby chyba honda tylko powiedzcie dlaczego tak mało jest tych wersji z silnikiem coś lekko ponad 100 KM a tak dużo tych z 86 KM? Czy 86 KM rozbuja dynamicznie taki wielki samochód?? Bo szczerze to nie widzi mi się to za bardzo a nie chce kupić czegoś co się bedzie zbierać gorzej od lanosa 1,5.
koczas
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...

20 Lis 2008, 22:42

86hp też da radę bo to nie jest takiż znowu wielki samochód. auto ma mechaniczny wtrysk i przy odpowiednim traktowaniu powinno zrobić poł bańki bez większych problemów.Oba silniki są produkcji rovera. Sam posiadam rovera 600 2.0Sdi 105km i bardzo chwalę ten silnik
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

21 Lis 2008, 14:05

Po rozmowie z ojcem doszedłem do wniosku, że nie zdecyduję sie na nic z tego trio tylko na audi a4 1,9 tdi, i jest to decyzja prawie ostateczna. Jak macie jakieś opinie o tym aucie to możecie je dodawać, ale nowych propozycji aut już nie musicie przedstawiać(choć jak wam zależy to możecie, zapoznam się z nimi). Dzięki wszystkim za pomoc i cenne opinie dotyczące wymienianych wcześniej aut.
koczas
Aktywny

21 Lis 2008, 17:26

Czyli wygrało oklepane 1.9 TDI. Radzę dobrze wybierać egzemplarz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Lis 2008, 16:26

za taką kwotę nie kupisz zadbanej a4. najlepiej poszukaj jakiegoś japońca, ja bym proponował mazdę 323F 1,5 16V
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

24 Lis 2008, 17:03

Wogóle mam mętlik w głowie, bo miałem nieprzyjemne zdarzenie związane z ponad 10 letnim autem i diametralnie zmieniłem punkt widzenia. Chyba zacznę szukać czegoś nowszego punto 1,9 jtd albo Corse 1,7 dti. W każdym razie dobrze, że ktoś poruszył ten temat bo teraz naprawdę jestem skołowany maksymalnie, i chyba spojrzę w stronę roku max 2000, więc dajcie propozycję czegoś małego :? w dieslu, i z miarę niezłym przyspieszeniem. Myślę, że ta corsa nie jest aż taki zły pomysł, kwestia dołożeenia 1 tys złotych nie jest wielkim problemem ale 14 tys to absolutny max.
koczas
Aktywny

24 Lis 2008, 20:08

ja bym ci radził szukać jednak czegoś innego bo corsa bardzo rdzewieje a silniki jtd nie nalezą do najlepszych. tak jak pisałem jak w tych pieniądzach to poszukaj japończyka będzie to pewnie auto ponad 10letnie ale na pewno tańsze w eksploatacji, a jeśli ci to nie pasuje to radziłbym sie wstrzymać i dozbierać trochę kaski i kupić audi a4 w tdi
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Lis 2008, 21:24

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Taka bedzie rdzewieć?? Nie piszcie już, że za tania i bita na pewno bo sporo jest tego na otomoto. Ja już naprawdę jestem skołowany maksymalnie. Jedni gadają że JTD to bardzo dobre diesle teraz głos, że słaby...
Bądź tu mądry :?
koczas
Aktywny

24 Lis 2008, 21:49

najlepsze diesle to TDI- najwytrzymalsze, najmniej awaryjne i najbardziej ekonomiczne. diesle opla są mułowate i paliwożerne zaś jtd są awaryjne, forda są bardzo czułe na jakość paliwa. ople wszystkie z reguły rdzewieja. a nie zastanawiałeś się nad polówką lub ibizą?
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Lis 2008, 22:05

Szczerze to ibiza mi sie podoba i to bardzo ale na forum i w realu słyszałem, że jest strasznie awaryjna. Najbardziej pasuje mi silnik z audi/VW 1,9 tdi 90 KM, ale no coraz bardziej sie zastanawiam czy 6 letni mały czy 12 letni duży. Spalanie praktycznie to samo, różni się pół litra na 100 km także to nie są wielkie pieniądze.[/youtube]
koczas
Aktywny