Auto za 20k 135+km

23 Wrz 2013, 12:42

Witam, zastanawiam się nad sprzedaniem Avensis z 2003 i kupnem delikatnie żywszego auta w cenie ok 20k. Niestety 115km w aucie ważącym 1,5 tony to odrobina za mało. Na trasie spisuje się znakomicie ale w mieście przy ciągłym ruszaniu z miejsca brakuje mu nieco mocy. Zależy mi na komfortowym i przestrzennym aucie. Jakieś propozycje? Myślałem o jakimś audi albo volvo ale nie znam modeli tych marek i nie wiem za czym się rozglądać.
jzet
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok

23 Wrz 2013, 14:49

Mało masz kasy. Opel Vectra w kombi. Silniki 1.8 Pb 140KM lub diesel 1.9 JTD. Alternatywnie wygodniejszy i wiekszy Fiat Croma z 1.9 JTD 150KM.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Wrz 2013, 15:22

Ja dorzucę Passata B5fl z silnikiem 1.8t i Forda Mondeo 2.0 145km
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Wrz 2013, 15:28

noisy napisał(a):Mało masz kasy. Opel Vectra w kombi. Silniki 1.8 Pb 140KM lub diesel 1.9 JTD. Alternatywnie wygodniejszy i wiekszy Fiat Croma z 1.9 JTD 150KM.

No niestety z kasą trochę krucho ale nie boję się starszych aut czy takich z większym przebiegiem. Myślałem nad Vectrą. Natomiast fiata raczej nie chcę bo po roku czy dwóch pewnie znów będę wymieniał samochód i boję się, że przez ten okres może dużo stracić na wartości. Tak czy inaczej dzięki za sugestie.
jzet
Nowicjusz

23 Wrz 2013, 15:37

kon146 napisał(a):Ja dorzucę Passata B5fl z silnikiem 1.8t i Forda Mondeo 2.0 145km

Kumpel ma b5 i muszę przyznać, że zbiera się bardzo przyzwoicie. Ciekaw jestem odnośnie mondeo. Wczoraj przeglądałem allegro i wpadł mi w oko ten model [link do oferty na Allegro wygasł]
jzet
Nowicjusz

23 Wrz 2013, 16:09

Ja bym poszukal Mondeo w benzynie chociaż 2.2 TDCI nie jest tak awaryjny jak 2.0 TDCI.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Prius - aerodynamika i niskie zużycia paliwa
    Toyota Prius czwartej generacji już na pierwszy rzut oka zwraca uwagę swą aerodynamiczną sylwetką. I nie jest to tylko subiektywne wrażenie, ponieważ dzięki starannemu zoptymalizowaniu kształtów nadwozia projektantom ...