Auto za 20tysięcy -> spore oczekiwania !

04 Maj 2010, 13:06

No to teraz mam dla Was twardy orzech do zgryzienia.
Szukam samochodu do kwoty 20tys. najlepiej z opłatami już, który:

- będzie w miarę młody (najstarszy max 1999r)
- będzie w miare bezawaryjny (nie ma ideału, ale chodzi mi o umiarkowane ceny części)
- będzie miał dobre wyposażenie (klimatyzacja -climatronic; el.szyby,el.lusterka; + jakieś bajery: 2podłokietniki; ładna felga itd.)
- będzie miał silnik benzynowy (do 2.0) lub TDI (również do 2.0)

i teraz ważne:
- będzie miał chociaż troszkę zacięcie sportowe. Wiadomo, że jak mi dacie propo jakiegoś benzyniaka do 20tys, a ja robię przebieg roczny około 15-20tys. to wrzucę do niego gaz i zacięcie sportowe troszkę zanika (nikt jednak nie powiedział, że jeździ się non stop na gazie :) )

Takim moim poważnym faworytem jest honda accord
przykład: [link do oferty na Allegro wygasł]
super auto: komfort, klasa, pazur sportowca (V-Tec)

Jakie są wasze propozycje? przyznacie, że rynek jest bogaty w oferty aut do 20tys. i można znaleźć cukiereczka, który spełnia moje wymogi.

czekam na info :)
pozdro !
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź

04 Maj 2010, 15:43

Jesli chcesz gaz to takie silniki wysokoobrotowe jak w Hondach nie bardzo to lubia a juz jesli to tylko te wysokiej klasy .
Moja propozycja - Peugeot 406 zeby bylo bardzije sportowo w wersji coupe.
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

04 Maj 2010, 15:55

Może Audi A6? [link do oferty na Allegro wygasł]
Linki tylko poglądowe, silnik już z LPG, nawet na gazie ma wystarczającą moc, ale jeśli znacząco przeszkadza Ci pojemność silnika to można popatrzeć za 1.8 z doładowaniem.
No i ma już ""ładną felgę" :D
Rok starszy niż zakładane kryterium ale myślę, że jeśli znajdzie się ładny model to warto kupić rok starszy ale w konkretnym stanie bez względu na to czy to będzie Audi czy Peugeot czy Honda.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

04 Maj 2010, 16:30

zapomniałem dodać, że do tej pory jeżdżę audi a4 z 96roku 1.8 b+g i troszkę się na tym znam i wiem, że jeśli do 1.8T wrzucisz gaz to prędzej czy później cały silnik do remontu.

jeśli chodzi o tę hondę, to gaz nie ma mi służyć do szybkiej, wyczynowej jazdy - gaz ma mi służyć jako oszczędnośc na trasach - ja jeżdżę raczej przepisowo - do 150km/h na gazie wystarczy mi w 150% .. (mam 19lat i nie mam 100% doświadczenia :) )
jeśli chodzi o wyczynową jazdę to tylko na benzynie i tu nie ma wątpliwości, stąd mój wybór (honda)

Audi a6 jest fajne, w cenie, wszystko git, tylko nie potrzebuję aż tak wielkiej limuzyny.
pjngwjn
Początkujący

04 Maj 2010, 16:35

A ja Ci zaproponuje coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
To auto ma swoja sylwetke,ktora naprawde wzbudza zainteresowanie,jest to dosc szybki samochod i dostarcza naprawdę wiele radości z jazdy.Jest bardzo rzadko spotykany na naszych ulicach co przy dosyć agresywnym ale jednocześnie eleganckim kształcie budzi zainteresowanie przechodniów.Wkońcu LEXUS TO LUKSUS.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Maj 2010, 16:50

Czy będzie wzbudzał zainteresowanie przechodniów to śmiem wątpić, chyba że tych z mniejszych ośrodków, gdzie pełno jest Carin, Golfów, starych A4 i Passatów.. to będzie jakaś egzotyka.

Co nie zmienia faktu, że to dobre auto. Jestem tylko ciekaw jest kosztują części.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...
    Toyota Corolla E12 T-Sport Compressor (2005–2007)
    W 2004 roku na rynek weszła, zaprojektowana całkowicie od nowa i po raz pierwszy w europejskim biurze Toyoty w Nicei, Corolla E12. W gamie pojawiła się także, najmocniejsza w historii cywilnych Corolli, wersja T-Sport Compressor. ...

04 Maj 2010, 16:54

o ! bardzo ciekawa propozycja! tylko właśnie obawiam się kosztów części ..
jeśli chodzi o te wspomniane a4 .. napiszę tak: super auto jak dla początkującego kierowcy. mój egz. jest już troszkę zmęczony tym gazem (choć ma nacykane dopiero 200k)
poza tym .. znudził mi się :)
muszę jednak przyznać, że gdybym miał jakiś tam budżet to zastanawiałbym się nad pozostaniem przy marce. Badania rynku droższych aut zostawię sobie jednak na kiedyś tam, gdy już będę bogaty :D

Ten lexus w środku nie jest nawet taki tragiczny, ale ta honda mi się wydaje też super ładna ..

jakie jeszcze macie propozycje?
pjngwjn
Początkujący

04 Maj 2010, 17:01

A coś z tych:
linki oczywiście przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2010, 17:08

dozbieraj 250000 i kup sobie X6 ;D

a tak na serio to mam propozycje takie:

Ford Mondeo - odradzam diesla Forda ale w beznynie chyba całkiem sensowna i komfortowa limuzyna :) ma zacięcie sportowe i 2002 rok.

no chyba, że chciałbyś diesla:

ten ma fajne alu:

wygląda na zadbany i jest dobrze wyposażony :)
[link do oferty na Allegro wygasł]

pomyśl nad tym

pozdrawiam
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

04 Maj 2010, 17:13

ciekawe propozycje .. z tym, że mam kilka zastrzeżeń :

czy taki lexus nadaje się pod LPG?
to samo pytanie kieruję jeśli chodzi o Subaru - dla mnie to jak niszczenie marki ..

ten leon jest super fajny - dobre wyposażenie, sylwetka extra!

kiedyś myślałem o mondeo, znalazłem nawet fajnego, ale po dłuższym zastanowieniu jednak nie .. nie jest to jednak zła opcja ..

przepraszam, że jestem wybredny, ale ze mną jak z kobitą : ciężko mnie zadowolić :D
byle pypeć mnie nie zaskoczy :)

lexus, honda, seat leon - to 3propozycje godne uwagi !

a reszta? przecież jest tyle aut .. co byście mi polecili ?
pjngwjn
Początkujący

04 Maj 2010, 17:36

nie sądze, że jak już coś nawali w leksusie to szybko i tanio znajdziesz do niego części.
moim zdaniem leon 1.9 tdi 110 km i podciągasz go do 130 km. odradzam tdi, które w serii miały 130 i 150 KM bo one były na pompowtryskiwaczach a jak te będą szwankowały to naprawa też droga. a 110 to stary silnik ale niestraszne mu polskie stacje paliw:) no i naprawa tańsza:) ewentualnie leon z 1.8 Turbo
tomsal
Nowicjusz

Miejscowość: BTW

04 Maj 2010, 18:31

1.8T to troszkę koszta benzyny itd itd ..

to 1.9 TDI to fajne rozwiązanie ..

Generalnie co możecie mi powiedzieć o tej hondzie accord?

1.8 V - Tec ?
słyszałem, że nawet mało pali (gdzieś około 9litrów) .. jak to się sprawuje? jakie części? czy drogie, czy wytrzymałe? bo to, że ładne jest to auto to już wiem i za 18tys. znajdę taki egz. który ma i taki silnik jak chcę i tak wygląd jak chcę i tak wyposażenie jak chcę !
pjngwjn
Początkujący

04 Maj 2010, 19:02

Co do Lexusa to tutaj wklejam link IS200 z mojego miasta i synek mieszka nawet nie daleko mnie i w ogłoszeniu masz podanego emaila on użytkownik Lexusa Ci wszystko wyjasni odnośnie Lexusa,zresztą jego ojciec teraz też ma Lexusa więc moim zdaniem to solidna marka.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2010, 20:57

a co sądzisz o Octavii RS 1.8T 180KM?? ;)

albo zwykłej Octavii z 150KM pod maską:

kiedyś jeździłem Octavią i jak dla mnie bardzo fajny, wygodny wóz :)
i z własnego doświadczenia wiem, że w miarę bezawaryjny :)
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

04 Maj 2010, 21:10

No i auto jest naprawde przestronne i pojemne.
Barol
Awatar użytkownika