Auto za 25-27 tyś zł Ford Focus

14 Sty 2021, 09:36

Z benzyn raczej tak, ewentualnie da miłośników mocy- "R" 2,0T/265 koni, bo to jeszcze ten stary silnik FSI turbo, natomiast 200-konna wersja jest kiepska, mimo że teoretycznie ta sama pojemność czyli niemalże ten sam silnik, ale to inna wersja (rozrząd na łańcuchu i kiepskie opinie)
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

14 Sty 2021, 09:52

Rozważam tylko benzynę, ponieważ robię coraz mniej kilometrów. A bardzo mi się podoba Scirocco i mam mętlik w głowie.
kamillooo8
Nowicjusz

14 Sty 2021, 11:54

To poszukaj jakiegoś zdrowego z potencjalnie małym nalotem i będzie ok.

Chociaż tak prawdę mówiąc, dla diesla raczej ważne jest gdzie się jeździ a nie tylko ile, bo 10 tys km rocznie gdzie 90% to trasy będzie dla diesla lepsze niż 25 tys rocznie po mieście jak taxi.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

14 Sty 2021, 12:02

Tak wiem o tym troszkę może źle się wyraziłem planuję przeprowadzić się do miasta w niedalekiej przyszłości i bardzo możliwe, że będę miał blisko do pracy
kamillooo8
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Otwieranie drzwi bez udziału kluczyka – 1984 rok
    Współcześnie otwieranie drzwi pojazdu kluczykiem jest anachronizmem. Elektroniczny pilot na fale podczerwone (Infrared) otwierający drzwi auta jest standardem oczywistym nawet w najmniejszych samochodach miejskich. ...
    Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...