Auto za 30-40 tys ?

07 Wrz 2014, 20:51

BK1928 napisał(a):Popieram cię Dawid.
Kolego.. uważaj sobie.. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Wrz 2014, 22:08

Witam, dziekuje za wszystkie wypowiedzi, postaram sie d nich odniesc
DamianCAR napisał(a):Jak kupujesz auto to nie patrz na przebieg tylko na stan

W porzadku ale przytoczę ci przyklad z mojego otoczenia. Kuzyn kupil Audi A4 B8 w Niemczech od szefa swojego kuzyna, 350 tys. no bo to audi i co to taki przebieg dla audi, auto po dobrych drogach chodzilo. Jak byście zobaczyli to auto to nówka sztuka... ale co się z tym autem dzieje to szkoda nawet mówić - wiec przebieg to ie wszystko.
mike1735 napisał(a):Z tym B6 i Exeo to pojechałeś. Najgorsze auta za tą cenę
. Dlaczego? B6 mysle ze spokojnie da sie wyrwac w tych pieniadzach. a Exeo?- kopia Audi A4 B7 dlaczego jest taki zly. Nie jest stary, i nie zbyt popularny a co za tym idzie- mniejsze przebiegi.
Jeśli miałbym skłonić się do BMW to tylko E60 bo reszta to już raczej historia, ale przyznam sie ze boje sie BMW - Niema BMW poniżej 20 tys Euro wiec jak ktos kupuje takie Auto to nie po to zeby je pod kocem trzymać.
mike1735 napisał(a):Kaszkaj nadaje się tylko do lansu po mieście.

Dlaczego? Mial ktoś do czynienia z tym autem?
Mondeo ma bliski znajomy. Kupil nowego w 2008 roku i mocno mi się już ten samochód opatrzył.
Citroen C5 wydaje mi sie ciekawy. Podoba mi sie jego sylwetka- Co o tym sądzicie? Mial ktos do czynienia z tym autem?
adroba
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 10 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Toledo II
Silnik: 1.6 SR 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Wrz 2014, 22:25

E60 do 30 tys. :no:
B8 z przebiegiem 350 tys :no: nawet z dobrym 2.0TDI na CR
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

07 Wrz 2014, 22:29

adroba napisał(a):Jeśli miałbym skłonić się do BMW to tylko E60 bo reszta to już raczej historia, ale przyznam sie ze boje sie BMW - Niema BMW poniżej 20 tys Euro wiec jak ktos kupuje takie Auto to nie po to zeby je pod kocem trzymać.

Historia w jakim sensie? Wieku? E39 i E60 złapiesz z tego samego rocznika, a E46 będzie jeszcze od nich nowsze... No oczywiście że nikt ich nie kupuje żeby pod kocem trzymać ale te samochody nie mają z tym problemu, ludzi którzy je kupują w salonie również stać na porządne serwisowanie swoich maszyn.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1993

08 Wrz 2014, 06:42

adroba napisał(a): B6 mysle ze spokojnie da sie wyrwac w tych pieniadzach
kiepskie silniki i duża ogl awaryjność.
adroba napisał(a):a Exeo?- kopia Audi A4 B7
czyli słabe zawieszenie, które na naszych drogach trzeba często remontować a to są drogie rzeczy :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Wrz 2014, 19:33

Przepraszam zwolenników BMW e39 i e46 ale t sa konstrukcje lat 90 i nie podobają mi sie wizualnie, Z BMW w gre wchodzi tylko e60 albo lepiej e90.
Co do Exeo i jego zawieszenia to jeżdżę raczej dobrymi drogami, z czego około polowa to autostrady. Moze ten Seat szału nie robi ale... cos mnie do niego cignie. Pzatm dobrze gdybym kupil auto z grupy VW. Co myslicie o tym C5 2.0 Hdi?
adroba
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
    W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...

08 Wrz 2014, 19:37

adroba napisał(a):Pzatm dobrze gdybym kupil auto z grupy VW
A dlaczego niby? :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

08 Wrz 2014, 19:47

Bo pośrednio pracuje dla tej grupy, i często parkuje na parkingach audi czy VW i uwierzcie mi ze jak jedzie jakiś renault czy hyundai to wiele osób zwraca na to uwagę
adroba
Nowicjusz

08 Wrz 2014, 21:15

Bo są po prostu lepsze niż VW które się nie wyróżniają z tłumu. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

08 Wrz 2014, 21:21

adroba napisał(a):Przepraszam zwolenników BMW e39 i e46 ale t sa konstrukcje lat 90 i nie podobają mi sie wizualnie, Z BMW w gre wchodzi tylko e60 albo lepiej e90.
Co do Exeo i jego zawieszenia to jeżdżę raczej dobrymi drogami, z czego około polowa to autostrady. Moze ten Seat szału nie robi ale... cos mnie do niego cignie. Pzatm dobrze gdybym kupil auto z grupy VW. Co myslicie o tym C5 2.0 Hdi?

Nie przepraszaj bo nie masz za co, szukamy samochodu dla Ciebie nie dla mnie :ok:. O gustach się nie dyskutuje, jeśli Ci się nie podobają to koniec temat E46 i E39. To też nie jest tak że ja jestem zwolennikiem E46 i E39, a E60 i E90 są beeee... Po prostu nie chcę wpakować Cię w szambo :ok:. To nie jest łatwy rynek, a już na bank nie teraz. Jeżeli znajdziesz sobie jakiegoś zaufanego pomagiera który zna się na tych samochodach to przejedź się po ofertach bo co Ci szkodzi? A nóż-widelec!!! Aleeeee zdecydowanie nie wróżę tam rewelacji (mimo że tego Ci życzę), jeśli tak zdecydujesz to niech ten pomagier będzie naprawdę ogarnięty, ktoś kto naprawdę siedzi w temacie takich samochodów... Oglądanie ich nic nie kosztuję :yes:. Jeśli tak postanowisz to weź nam tylko zdaj jakiś raporcik z tego :wink:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1993