REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Berde napisał(a):96 bodajże widziałem pare, ale same kombiaki w niższych cenach były ;F vectry a, ani astry nie chce starej:)
w ogóle dużo ludzi odradzało mi gaz... miało rację? mówili, że gaz jest dobry jak ktoś dużo jeździ, a nie tak o sobie tylko do pojeżdżenia, dużo roboty jakieś przeglady, części ponoć szybciej się zużywają czy coś takiego...
Berde napisał(a):jestem negatywnie nastawiony do benzyny, oszczędny silnik benzynowy - o takim nie słyszałem. gdyby palił 5l to rozumiem, a corsy nie chcęwątpię, żeby vectra tyle spalila, a jakbym przycisnął to i przy 10 by się pewnie nie skończyło... wolę dołożyć trochę pieniędzy i kupić dizla, który spali mi mniej i będzie bardziej trwały
Kierunkowskaz napisał(a):Jak musisz koniecznie diesel to bierz, tylko nie licz na spalanie 6 litrów na trasach 2-3kmSprzedawca/właściciel Vectry będzie Ci to wmawiał no ale to nierealne, wiem bo gadałem z pracownikiem ostatnio i powiedział że tak na budowy, po zakupy itd spalanie wychodzi mu ok. 8 litrów. Żadna oszczędność względem benzyny. Moja Vectra (2.0 16V) pali przy podobnej spokojnej jeździe ok. 10, ale ma za to ponad 50KM więcej i mułem nie jest, decyzja należy do Ciebie
Kierunkowskaz napisał(a):Już Ci mówię, mam tą Vectrę od kilku miesięcy zaledwie, zakup jej wyniósł mnie ok 4,5tys z przeglądem i OC, bo jest dosyć zniszczona szczególnie w środku i trochę ją rdza wcina (ale małe ilości). Jeżdżę nią stosunkowo mało bo praktycznie kupiłem ją tylko dlatego że buduję dom i służy ona do wożenia różnych materiałów, pierdoły ogólnie. Zrobiłem kilka tysięcy km i jestem zadowolony bo praktycznie żadnej awarii jeszcze miałem. Zaczęło coś jedynie stukać w zawieszeniu z tyłu i wysiadła klimatyzacja pod koniec lata, ale nie naprawiam tego bo przed zimą zamierzam sprzedać w takim stanie w jakim jest za tyle ile dadzą. Co do oleju to fakt, łyka trochę - litr na około 4 tysiące km. Przy cenie litra Mobila to jest złotówka na 100km jak dobrze liczę, więc nie jest źleDoradzali mi niektórzy Poloneza w tej cenie, ale wątpię żeby się tak dobrze sprawował i brał mniej oleju
No i z pewnością dynamika w Vectrze o wiele lepsza. Spalania na trasie nie sprawdzałem, wiem tylko że jak zaleje 40 litrów to od rezerwy do rezerwy robię około 400km, na krótkich odcinkach (20km max) po mieście