Jeżeli większość czasu jeździsz po mieście możesz sobie odpuścić silniki większe niż 1.6.
Po kolei:
Xsara - szukałbym z silnikiem 1.6 88KM bo te 1.4 75KM będzie po prostu za słabe przy tej masie auta. A tak ogólnie to ładna linia, niezłe wyposażenie, wysoki komfort i podobno całkiem bezawaryjne.
Xantia - cudowne hydro-pneumatyczne zawieszenie
![Smile :)]()
Tyle, że jest to ciężki samochód i w mieście potrafi swoje spalić. Nie liczyłbym na wynik poniżej 12L/100km w mieście
Brava - szukaj najlepiej z silnikiem 1.2 80KM - jest to dość młoda i bardzo ekonomiczna jednostka.
Siena - mnie się kompletnie nie podoba. A wnętrze to wręcz tragedia. Straaaasznie twarde plastiki i ogólnie jakoś tak nieprzyjemnie.
Civic - świetne autko
![Very Happy :D]()
Skupiłbym się raczej na 5genie, bo 4 może być ciężko znaleźć niezajeżdżoną
Carisma - nigdy nie jechałem tym autem ale ogólnie bardzo mi się podoba. Unikaj tylko silników z oznaczeniem GDI - praktycznie nie współpracują z gazem. Z tego co kojarzę 1.6 nie występowały w technologii GDI.
306 - można dostać tanio dobry rocznik z niezłym wyposażeniem. Trzeba uważać tylko na stan tylniego zawieszenia, bo naprawa belki skrętnej to wydatek koło 1000zł
Na Twoim miejscu skupiłbym się na dwóch modelach: Civic i Xsara