Auto za ~4000zł

22 Wrz 2010, 23:03

sama się nad nią zastanawiałam :wink:
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin

23 Wrz 2010, 19:23

jednak muszę poczekać na pieniądze jeszcze niecały miesiąc... w takim razie powiedzcie mi co byście polecili za te pieniądze... powiedzmy około 5000, w dizlu, żeby nie dużo paliło i było jak najmniej awaryjne... no i klima by pasowała, ale bez klimy też dam radę :)

aha no i jestem za brava raczej... albo bravo... golfa iii nie chce bo po prostu mi sie ni epodoba, wiem, że to dobre auto ale... za dużo go wszędzie i w ogóle nie w moim stylu ;p
Berde
Nowicjusz

Miejscowość: Góra

23 Wrz 2010, 20:13

Opel Astra I z silnikami Isuzu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Wrz 2010, 21:10

astra jest okropna :)
Berde
Nowicjusz

23 Wrz 2010, 21:21

No jak kto lubi :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Wrz 2010, 22:21

Kolego, szukasz samochodu za 5 tys., a jednocześnie chciałbyś żeby spalał ok 6 litrów.
Moim zdaniem najlepsze jest 1.9D w takim wypadku, motor prawie niezniszczalny, a spalanie w Twoim targecie. Chcesz mocniejszego samochodu to niestety, ale musisz się liczyć z tym, że 1. Więcej za niego zapłacisz (żeby za chwile nie musieć w niego wkładać ekstra) 2. Będzie palić więcej niż chcesz żeby palił. Złoty środek niestety nie istnieje. Być może rozwiązaniem jest LPG, ale nie jestem zwolennikiem gazu w samochodach, a co za tym idzie - niespecjalnie się na tym temacie znam. Pytaj speców, ale jak na mój gust to porządna instalacja = min. 60% kwoty, którą chcesz przeznaczyć na samochód.
mikolek
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...

24 Wrz 2010, 06:45

Dobra sekwencja lpg kosztuje ok.3000zł więc albo można kupić auto do 2000zł i samemu potem założyć albo poprostu kupić już z założonym gazem.A wracając jeszcze do diesli to co powiesz na coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2010, 00:09

punto troche lipa, mimo wszystko to jest auto bardziej jak dla mnie do L niż do normalnej jazdy...
mikolek, napisales "Chcesz mocniejszego samochodu" - nigdzie nie napisałem, że chcę mocniejsze auto... broń boże, nie chodzi mi wcale o moc... tylko o spalanie i bardziej o wygląd niż o resztę (no wiadomo, bezawaryjność)... co myślicie o brava/bravo? póki co na niego jestem najbardziej nastawiony (98 rok+) w dizlu.
Berde
Nowicjusz

25 Wrz 2010, 06:38

No to powodzenia w szukaniu takiej Bravy.Pewnie zaraz pojawi się tekst to zobacz sobie na allegro,no wiem i co z tego,widzieliście ja w realu jak wyglądają?Puntem chyba też nie jeżdziłeś bo to całkiem fajne i zwrotne autko.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2010, 07:44

no nie jeździłem, ale punto mi się nie podoba, to auto raczej dla bab albo dla starszych wg mnie
Berde
Nowicjusz

25 Wrz 2010, 11:22

Ja ostatnio troche młodych widuje w takich autach,kumpel też ma i calkiem fajnie to śmiga :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2010, 15:25

No właśnie najważniejsza kwestia-śmiga :wink:
takie Bravo w dieslu za 4tys. to śmiga ale na lawecie od mechanika do mechanika :lol:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

26 Wrz 2010, 11:34

nie za 4 tylko za 5 albo i wiecej

to co innego oprócz astry albo golfa 3? małe spalanie przedewszystkim
Berde
Nowicjusz

26 Wrz 2010, 13:52

Peugeot 306,Renault Megane.
Barol
Awatar użytkownika

26 Wrz 2010, 14:37

megany w dizlu nie kupie za ta cene, benzyny nie chce, mialem, pali minimum 8...

a e36 318 w dizlu?
Berde
Nowicjusz