Auto za ~4000zł

22 Wrz 2010, 23:03

sama się nad nią zastanawiałam :wink:
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin

23 Wrz 2010, 19:23

jednak muszę poczekać na pieniądze jeszcze niecały miesiąc... w takim razie powiedzcie mi co byście polecili za te pieniądze... powiedzmy około 5000, w dizlu, żeby nie dużo paliło i było jak najmniej awaryjne... no i klima by pasowała, ale bez klimy też dam radę :)

aha no i jestem za brava raczej... albo bravo... golfa iii nie chce bo po prostu mi sie ni epodoba, wiem, że to dobre auto ale... za dużo go wszędzie i w ogóle nie w moim stylu ;p
Berde
Nowicjusz

Miejscowość: Góra

23 Wrz 2010, 20:13

Opel Astra I z silnikami Isuzu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Wrz 2010, 21:10

astra jest okropna :)
Berde
Nowicjusz

23 Wrz 2010, 21:21

No jak kto lubi :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Wrz 2010, 22:21

Kolego, szukasz samochodu za 5 tys., a jednocześnie chciałbyś żeby spalał ok 6 litrów.
Moim zdaniem najlepsze jest 1.9D w takim wypadku, motor prawie niezniszczalny, a spalanie w Twoim targecie. Chcesz mocniejszego samochodu to niestety, ale musisz się liczyć z tym, że 1. Więcej za niego zapłacisz (żeby za chwile nie musieć w niego wkładać ekstra) 2. Będzie palić więcej niż chcesz żeby palił. Złoty środek niestety nie istnieje. Być może rozwiązaniem jest LPG, ale nie jestem zwolennikiem gazu w samochodach, a co za tym idzie - niespecjalnie się na tym temacie znam. Pytaj speców, ale jak na mój gust to porządna instalacja = min. 60% kwoty, którą chcesz przeznaczyć na samochód.
mikolek
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Alfa Romeo Giulia GTA 1965 rok
    Pośród Alf Romeo z lat 60., które najbardziej zapadły w pamięć jej miłośników, pierwszoplanową rolę zajmuje Giulia Sprint GTA, niezaprzeczalna gwiazda wyścigów. Jej kształt jest prawie taki, jak ...

24 Wrz 2010, 06:45

Dobra sekwencja lpg kosztuje ok.3000zł więc albo można kupić auto do 2000zł i samemu potem założyć albo poprostu kupić już z założonym gazem.A wracając jeszcze do diesli to co powiesz na coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2010, 00:09

punto troche lipa, mimo wszystko to jest auto bardziej jak dla mnie do L niż do normalnej jazdy...
mikolek, napisales "Chcesz mocniejszego samochodu" - nigdzie nie napisałem, że chcę mocniejsze auto... broń boże, nie chodzi mi wcale o moc... tylko o spalanie i bardziej o wygląd niż o resztę (no wiadomo, bezawaryjność)... co myślicie o brava/bravo? póki co na niego jestem najbardziej nastawiony (98 rok+) w dizlu.
Berde
Nowicjusz

25 Wrz 2010, 06:38

No to powodzenia w szukaniu takiej Bravy.Pewnie zaraz pojawi się tekst to zobacz sobie na allegro,no wiem i co z tego,widzieliście ja w realu jak wyglądają?Puntem chyba też nie jeżdziłeś bo to całkiem fajne i zwrotne autko.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2010, 07:44

no nie jeździłem, ale punto mi się nie podoba, to auto raczej dla bab albo dla starszych wg mnie
Berde
Nowicjusz

25 Wrz 2010, 11:22

Ja ostatnio troche młodych widuje w takich autach,kumpel też ma i calkiem fajnie to śmiga :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2010, 15:25

No właśnie najważniejsza kwestia-śmiga :wink:
takie Bravo w dieslu za 4tys. to śmiga ale na lawecie od mechanika do mechanika :lol:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

26 Wrz 2010, 11:34

nie za 4 tylko za 5 albo i wiecej

to co innego oprócz astry albo golfa 3? małe spalanie przedewszystkim
Berde
Nowicjusz

26 Wrz 2010, 13:52

Peugeot 306,Renault Megane.
Barol
Awatar użytkownika

26 Wrz 2010, 14:37

megany w dizlu nie kupie za ta cene, benzyny nie chce, mialem, pali minimum 8...

a e36 318 w dizlu?
Berde
Nowicjusz