Auto za ~4000zł

26 Wrz 2010, 14:47

A to tylko i wyłącznie diesla chcesz,no to fakt Megane nie kupisz a BMW tym bardziej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Wrz 2010, 14:04

bmw kupię, pytałem, patrzyłem na allegro :)
tak, tylko diesel. wydaje mi się, że będzie najlepszy bo mniej spali i dłużej pochodzi bez usterek :)
Berde
Nowicjusz

Miejscowość: Góra

27 Wrz 2010, 16:15

Tak myslałem że napiszesz że patrzyłeś na allegro a widziałeś choć jedną na żywo?Bo ja Ci moge powiedzieć że napewno nie,cięzko jest dostać w benie a co dopiero w dieslu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Wrz 2010, 19:28

Diesel za te pieniądze trochę bez sensu... będzie zajechany i głośny jak to stary diesel
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Wrz 2010, 20:26

nie widziałem, wiem, że będzie ciężko, ale zawsze się może coś trafić, jeśli się nic nie trafi bedę patrzył na co innego...
zajechany... co masz na myśli? głośny, nie głośny, na pewno nie będzie chodził jak autobus, da rade, cichutki być nie musi, ważne żeby jechał dobrze... zależy jakiego się znajdzie oczywiście :) zależy też od właściciela, czy chce się pozbyć auta, czy chce sprzedać i zarobić :)
Berde
Nowicjusz

27 Wrz 2010, 20:35

Zajechany w tym sensie że auta z dieslem jako nowego nie kupuje się żeby stał, łatwiej znaleźć samochód z umiarkowanym przebiegiem w benzynie. Fakt że starej generacji diesel bez turbiny jest trwały... ale auto to nie tylko silnik.
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Spadek zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2021
    Grudzień 2019 - 555 598 zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2020 - delikatny spadek liczby zarejestrowanych pojazdów o DMC do 3,5t po rekordowych wynikach z 2019 roku. Marzec - zamknięcie gospodarki i globalna ...

27 Wrz 2010, 20:47

Berde napisał(a):tak, tylko diesel. wydaje mi się, że będzie najlepszy bo mniej spali i dłużej pochodzi bez usterek :)

To, że dłużej pochodzi bez usterek to nie jest reguła ;) Wszystko zależy od konkretnego egzemplarza jak wiadomo.

A czy diesel będzie oszczędniejszy od LPG? To zależy jakie trasy pokonujesz, bo jeśli są to krótkie odcinki 3-5km to sobie odpuść diesla ;) Diesel duuuuuuuużo dłużej się nagrzewa od benzyniaka.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

27 Wrz 2010, 21:21

z lpg bede musial jezdzic na przeglady jakies itp. blablabla za dużo zabawy z tym
dlatego muszę znależć coś ładnego, wiem będzie ciężko, ale nie spieszy mi się ;p
Berde
Nowicjusz

28 Wrz 2010, 09:32

Przeglądy instalacji robisz raz w roku - tak samo jak przegląd techniczny samochodu.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

28 Wrz 2010, 09:54

Dokładnie tak a koszt takiego przeglądu to 162zł (czyli 64zł więcej od normalnego).
Na powyższą sumę składają się:
98 zł – okresowe badanie techniczne
63 zł – pojazd przystosowany do zasilania gazem (za badanie specjalistyczne)
1 zł – opłata za Centralną Ewidencję Pojazdów i Kierowców
Barol
Awatar użytkownika

28 Wrz 2010, 10:15

Coś czuję, że kolega gruuubo zaoszczędzi na dizlu. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Wrz 2010, 17:45

jiGsaw napisał(a):Coś czuję, że kolega gruuubo zaoszczędzi na dizlu. :lol:

A Ciebie by nie skusiło to 60 zł rocznie zaoszczędzone na przeglądzie? :mrgreen:
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin

28 Wrz 2010, 21:09

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

29 Wrz 2010, 15:36

nie chodzi o sam przegląd po prostu słyszałem, że samochód cierpi jak ma gaz zalożony
Berde
Nowicjusz

29 Wrz 2010, 15:40

Wychodzi na to samo :mrgreen: diesel lubi być docierany więc też cierpi i niewiadomo co trafisz.
Barol
Awatar użytkownika