Auto za 7-10 tyś MAX

17 Paź 2016, 17:08

Witam kolegów potrzebna wasza pomoc w wyborze auta :)

a więc tak..
czego oczekuje : kombi/sedan , benzyna/diesel , odrobinę komfortu nie zawadzi , przyzwoita stylistyka , silnik do max 2.0 tak by za dużo nie palił a i części nie były diabelskie drogie... to chyba tyle

nie skłaniam się ku żadnej marce i na pewno nie zależy mi na dużych osiągach... auto do krótkich tras więc pewnie benzynka lepsza zresztą zawsze można założyć gaz

oto co sam znalazłem (sam jestem z Świdwin'a ):

Renault megane mk2 benzyna (mój faworyt)
[link do oferty na Olx wygasł]

VW Bora diesel

opel vectra c znowu diesel :

ford mondeo również diesel:

zastanawiam się jeszcze nad skodą octavią
makaronis
Nowicjusz

Auto: nie mam

17 Paź 2016, 18:57

Diesel nie na Twoje trasy. Anyway, silnik w Oplu i Fordzie kiepski
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Paź 2016, 19:54

Znajomy miał Megane 2, kiedy pytałem go jak się auto sprawuje, słyszałem tylko "a weź nie wkur...". Ile razy z nim jechałem i świeciły się jakieś kontrolki . :mrgreen: Zamienił na audi i od razu weselszy był. Nie, nie kupił megan trupa, tylko auto z salonu.
W sumie nie pamiętam czy miał wersję po lifcie czy przed. Chociaż on miał diesla, benzyniaki podobno trwalsze.
Za tą kasę nie kupowałbym megane 2. Tak wiem, że wygląda nowocześnie, jest "młode", 5 gwiazdek ncap, itd, ale stosunkowo niskie ceny w porównaniu do konkurencji nie wzięły się z niczego... Alternatywą do megane jest peugeot 307 (podobne problemy z eletryką, dochodziło do samozapłonu)
W tym przedziale cenowym masz wersje przed liftowe, czyli "gorsze" od poliftowych.
Aż tak się nie znam, ale propozycje które podałeś to takie poniżej dolnej granicy cenowej poszczególnych modeli.
Widać, że szukasz najtańszych opcji wybranych, w miarę nowoczesnych aut, a to pierwszy krok do kupna złomu.
Przeglądnij inne tematy "auto do 10tys", jest ich od groma, tam padają różne propozycje.
Honda Civic VII, Accord VI, Toyota Avensis I, Golf 4/Bora, Audi A4, Mazda 323F, Mazda 626, Mazda Premacy, Peugeot 406, Opel Astra G, Ford Focus I, Skoda Octavia I, na te przykładowe auta Cie stać.
twecho
Początkujący

Auto: M

18 Paź 2016, 10:54

hmm... no ok przejrze te tematy jak kolega radził może coś ciekawego znajdę :)
dzięki za małe objasnienie
makaronis
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...