REKLAMA
Witam mam 18 lat niebawem zrobię prawo jazdy (myślę że zdam ) ale nie o tym temat.
Więc mieszkam w Niemczech (okolice Frankfurtu am main) i mam kilka pytań:
kupować w Niemczech auto czy w Polsce? < podstawowe pytanie
wydaje mi się że w Niemczech jest tańsze i bardziej zadbane i mniej wytłuczone dostanie ze względu na stan Polskich dróg a z drugiej strony słyszałem o samochodach z "4-rema śladami hamowania" (po wypadkach) a nie mam za bardzo kogoś kto się zna na tym...
Szukam Samochodu: w miarę szybkiego które się w miarę zbiera (mieszkam w niemczech tu są autostrady więc jest gdzie poszaleć) i przede wszystkim podstawowy warunek to wygląd ma być w miarę ładny nie trawie "rodzinnych" spalanie nie musi być mega małe ale nie chce smoka z wirem w baku (diesel może palić do 12 litrów) przede wszystkim chodzi mi o wygląd i o to żeby się zbierał w miarę... i nie był za stary ale starsze też rozważam...
Auta które mnie do tej pory zainteresowały:
Ze strszych:
Golf 3 (100km+) Mało pali i VW nie trzeba opisywać
BMW 325 E36 (nie ma jak dla mnie rewelacji) ale od zawsze kochałem się w bmw.
Bmw 525 E34 (w tym bmw jestem po prostu zakochany ten sportowy wygląd coś niesamowitego)
Honda Civic (słyszałem że się sypie więc nie wiem)
audi 80 coupe (bardzo ładny samochód po prostu super)
Z nowszych:
Opel astra (95rok+)
hyundai coupe (95rok+) Bardzo ładny samochód zrobił na prawdę na mnie wrażenie... ale nie znam go więc nie wiem co o tym myśleć
MERCEDES C 220 (FAWORYT) nie jest może on jakiś agresywny ale to morcedes co za tym idzie wygodny i loksusowy ;P
I jeszcze parę ale mnie nie zainteresowały na tyle żebym tu o nich pisał...
Jakieś propozycje?
Nie chce za starego ma być ładne ale nie ma być opływowe szukam raczej czegoś akresywnego nie dla rodziny z małym dzickiem nie wymieniać proszę mi jakiś mniej znanych marek typu : mitsubishi, fiat, kia itp bo to dla mnie dno motoryzacji i wole na rowerze jeździć niż jakimś punto...