REKLAMA
Witam,
Sporo widziałem takich tematów, ale każdy szuka czegoś konkretnie dla siebie. W najbliższym półroczu planuję zakupić samochód. O dziwo nie jestem facetem który motoryzacje ma w jednym małym palcu a moja znajomość techniczna ogranicza się do wymiany kół na letnie/zimowe. Stąd prośba do bardziej wytrawnych "graczy" na rynku motoryzacyjnym. Tak jak w temacie będę posiadać koło 8-9 tyś na zakup auta. Korzystać będę dosyć często głównie po mieście jednak ze względu na rodzinę w granicach 30 i 100 km także te trasy będę regularnie pokonywać. Potrzebuje auta względnie taniego w utrzymaniu, z niedrogimi częściami, nie interesują mnie super osiągi. Pewnie przy naprawach sam nic nie zrobię głównie będę potrzebować mechanika. Jestem świeżo po studiach kokosów nie zarabiam więc coś co kilka lat by pojeździło. Myślałem o jakimś aucie byle nie kombi najlepiej benzyna+lpg ostatecznie benzyna która mnie nie zabije finansowo. Wstępnie myślałem o standardowym Oplu Astra II, ewentualnie jakiejś Skodzie(Fabia? Octavia?nie z firmowym przebiegiem) czy Fordzie rocznik 2002, 2003 ?. Ogólnie chodzi mi o roczniki przynajmniej 2002,2003. Byłbym wdzięczny za konkretną dyskusje i propozycje która myślę nie tylko mi się przyda. Pozdrawiam