Auto za 8 tysięcy

30 Mar 2013, 12:06

A co byś powiedział o ibizie i polo? które z tych bedzie lepsze? z wygladu delikatnie wygrywa ibiza a tak poza tym co mozna powiedziec o nich? mówiłeś, że ibize w 1.4 a jak z dynamika takiego silnika?
przemi06
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

31 Mar 2013, 12:53

Pozostaje tylko kwestia wyglądu bo technicznie to sa podobne auta. Ja bym wybrał to co znajdziesz w lepszym stanie.
1.4 sobie odpuść bo będzie za słaby,chyba że znajdziesz 16V wtedy jakoś to będzie jeżdzic.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

31 Mar 2013, 19:56

Mi wyglądem bardziej podchodzi Ibiza a środek od Polo, ale to jakoś ogarnę. A czy mi się wydaje czy 3/4 Ibizek jest bita w bok? Przeważnie jak oglądam zdjęcia to ten element odstaje kolorystycznie, to może być wina światła, ułożenie aparatu? Czy zawsze będzie to wina tego iż błotnik czy inny element nie jest oryginalny?
przemi06
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

02 Kwi 2013, 10:18

mam pytanie, co byscie bardziej poolecali drodzy forumowicze:
- fiat punto II FL- 1.2 8v z gazem 2004.- 7900 wyjsciowa cena
- lanos-1.6 16v z gazem 2007-10300 wyjsciowa cena
Wiem cena miala byc do 8 tysiecy, ale jestem wstanie przeznaczyc troche wiecej, aby moze miec spokoj na kilka lat... :)
Tylko ten silnik szesnastozaworowy w Lanosie, czy aby jest dobry w LPG, obawiam sie iz bedzie bardzo paliwozerny?
Wiem, ze to gaz, ale ekonomia jest dla mnie na prawde bardzo wazna.
Moze ide w zupelnie zlym kierunku i za 10 kola dostane cos lepszego? A moze lepiej trzymac sie tego budzetu do 8 tysiecy?
Dziekuje za wszystkie porady.
:)
adriant
Nowicjusz

Auto: brak

02 Kwi 2013, 10:20

Ja bym wybrał Punto,będzie troche mniej paliło i silnik 8zaworowy lepiej znosi gaz niż 16zaworowy a w dodatku 1.6 w Lanosie lubi mieć problemy z uszczelką pod głowicą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

O czym powinien pamiętać kierowca w okresie jesiennym?
    Panujące jesienią warunki pogodowe niejednokrotnie utrudniają bezpieczną jazdę, dlatego potrzebne jest odpowiednie przygotowanie samochodu. Kierowcy powinni zwrócić uwagę zwłaszcza na stan wycieraczek, reflektorów ...