Auto za granicę do 10 tyś.

20 Maj 2014, 22:35

Witam :)

Auto ma cechować:
1. Bezawaryjność
2. Rocznik 2004 w górę
3. Kwota do 10 tysięcy maksymalnie (jeżeli są tańsze opcje w tym roczniku to chętnie się nimi zainteresuje)

Auto ma służyć do wyjazdów za granicę(Niemcy) i poruszania się tam. Przydało by się aby mogły w nim pojechać ewentualnie 2 osoby + kierowca (z bagażami). Nie liczy się wyposażenie, ani rodzaj silnika, auto ma być jak najtańsze w eksploatacji. Dodam, że mieszkam na wschodniej granicy woj. Lubelskie, także do przejechania jest spory kawałek.

Pozdrawiam :)
mobek12
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

21 Maj 2014, 06:03

Zejdz z rocznika bo nic sensownego nie kupisz,w tej chwili dostaniesz jakąś Pande,Corse czy Fabie które średnio nadają sie na dłuższą trase.
Na chwile obecną na myśl przychodzi mi tylko Peugeot 406.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Maj 2014, 07:10

Dzięki za odpowiedź, zapomniałem dodać, że auto nie może być też zbyt duże. Trasa będzie wykonywana raz na dłuższy okres czasu, bardziej auto będzie poruszało się po mieście, ale musi w razie czego wytrzymać na trasie. Silnik też nie musi być duży, bo auto jest dla 50 -cio letniego mężczyzny. Dacia Logan wygląda interesująco, nie mam niestety większego pojęcia na temat tych aut. Zastanawiam się również nad: Skoda Fabia i Opel Corsa.
mobek12
Nowicjusz

21 Maj 2014, 15:08

To dla 50 letniego mężczyzny tym bardziej min klasa C czyli Astra Focus Golf. A moja propozycja to Elantra, co Ty na to?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Maj 2014, 15:33

Ja na twoim miejscu celowałbym w astrę z LPG lub coś tego pokroju
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Maj 2014, 21:00

Elantra pasuje również, ale jak z dostępnością części i bezawaryjnością ?
mobek12
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Manufaktura Car Show 2013
    W miniony weekend w Ch Manufaktura można było zobaczyć wydarzenia pod nazwą "Manufaktura Car Show 2013". To propozycja dla miłośników czterech kółek w najróżniejszych odsłonach. W tym roku była to największa ...

21 Maj 2014, 21:08

Awaryjna nie jest, części tanie a auto dużo oferuje. Mam kontakt z użytkownikiem tego auta wiec wiem co mi mówił :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Maj 2014, 21:18

Najkorzystniejsza opcja, bo w 2004 roczniku, można dostać nawet do 7 tysięcy, co mnie bardzo zadowala. Poczytam jeszcze na jej temat i pewnie się zdecyduję.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam :)
mobek12
Nowicjusz