Witam. Mam zamiar kupna jakiegoś auta, jest to niezbędne, gdyż dotychczasowy samochód ledwo co jeździ
![Szczęśliwy :D]()
. Zastanawiam się nad BMW 5, Audi A6/S6, Volvo S80. Z tych 3 marek najbardziej przemawia do mnie BMW modelu 5, żadne sieczki modelu 3 ale chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. W Audi bardziej płacimy za markę niż za wyposażenie, stwierdziłem to na podstawie samochodu mego kolegi, na który wydał 33k a w środku jest dosłownie pusty, bez skóry, dwustrefowego nawiewu itd. drugi kolega kupił volvo do 15k, na zewnątrz nie zaskakuje, lecz w środku istne cudo. Zaczynając od skóry a kończąc na dwustrefówce i innych rzeczach, jest naprawdę piękne i bogato wyposażone w środku. Jakby pokazać komuś kto się nie zna tylko środek samochodu i zapytać o przypuszczaną cenę to myślę, że Volvo oceniliby drożej niż Audi. Wracając do BMW rozglądałem się za modelem e60 2005-2007 rocznik z silnikiem benzynowym powyżej 3l-3,5l. Do tego chciałbym zamontować instalacje gazową Prince, której założenie zaczyna się od 7k w górę.Możecie mnie wyśmiać, że chcę założyć LPG do takiego silnika, lecz czytałem wypowiedź człowieka, który do BMW 550 zamontował taką instalację gazową tylko, że podwoił jakieś reduktory i wszystko chodzi jak należy. W porównaniu tych 3 marek najbardziej podoba mi się BMW jak na swoją cenę, co prawda Volvo za te 40k nie wygląda najgorzej ale jednak BMW.
Od samochodu oczekuje przyjemności z jazdy, także nie za dużego spalania (stąd ta instalacja LPG). Samochód będzie robił 200-300km tygodniowo do pracy i jakieś tam przejażdżki po mieści itp. Dostępności wszystkich rzeczy pod ręką (Tempomat na kierownicy a nie gdzieś z tyłu na gałkach) i ogólnie przejrzystością całego osprzętu. Oczekuje także niezbyt dużej awaryjności przy tej jeździe 200-300 km tygodniowo, gdyż nie chcę odwiedzać co parę tygodni mechanika po kupnie "nowego" samochodu.
Z tym wnioskiem o koszcie Audi jak i o wszystkim to jest tylko moje zdanie, możecie mi przedstawić argumenty, które mówią dokładnie co innego. Dlatego nie wypisujcie rzeczy typu znawca, tragedia czy coś w tym stylu, piszę swoje zdanie i chce usłyszeć zdanie czyjejś osoby na ten temat.
Z góry bardzo dziękuje i liczę na pomoc. Pozdrawiam