Auto za ok. 5000zł

22 Mar 2010, 01:36

Serfer napisał(a):Witam!

Mam do dyspozycji ok. 5000zł. Chciałbym w tej cenie kupić auto z charakterem. Nie chodzi mi o samochody pokroju lanosa czy astry. Nie interesują mnie również dresiarskie golfy oraz bmki. Wiem, że połączenie sporej mocy z niskim spalaniem jest raczej niemożliwe. Dlatego szukam auta z gazem. Przeszukałem forum i nie znalazłem pasującej mi opcji, dlatego proszę Was o pomoc i propozycje. Do tej pory moją uwagę przykuł jedynie Opel Calibra. Co o nim sądzicie?

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdrawiam

Spoko ta Calibra. Ja fanem nie jestem tej marki, ale ta jest naprawdę spoko. cena ok, jest lpg i wygląda na w miarę szanowaną. z innych bryczek w tym przedziale cenowym: za około 6000- 7000 powinieneś kupić toyote celicę z roku 91-93. I jak zobaczysz taką za 6000 to możesz się targować, bo trudno takie auto sprzedac. wiem bo miałem kiedyś :) jak znajdziesz poszanowaną celę, to naprawde pojezdzisz.
pewnie szukasz czegoś sportowego, ale uwierz mi, że czasem warto pójść w inną stronę. np. mercedes 124 w dieslu :) wiesz jak tym się super jezdzi! pół roku temu widziałem też bardzo zadbaną beczkę z 80 lat. i jeszcze jedna rada: z praktyki wiem, że przy wyborze auta najlepiej sprawdzą sie test tyłeczka :) chodzi o to: siadasz do bryki, zamykasz drzwi, odpalasz silnik. wrzucasz bieg i ruszasz. jeśli w pierwszych sekundach czujesz że twoj tylek zaczyna sie uśmiechać, ten samochod jest dla ciebie. powodzenia!
:) i love my wife like my honda :)
frodo1205
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn, Warszawa

22 Mar 2010, 03:05

Ciekawe rzeczy prawisz ; ) przyjąłem do wiadomości i wieczorkiem przejrze te auta. A co możesz mi powiedzieć z autopsji na temat Hondy, bo to też ciekawa sprawa?
><>
Serfer
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

22 Mar 2010, 12:26

Honda mam od niedawna (to jest wersja z 99 roku, ta nowsza buda) i jestem zadowolony. Mówią, że to japońskie to bezawaryjne auta, ale to bardziej chodzi o to jak poprzedni właściciel dbał o auto. w Twoim pułapie cenowym w zasięgu ręki jest populanra "żabka" Civic. albo :):):)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

nie ma samochodów, które się nie psują. na pewno kupując golfa III, astrę lub np. skodę częście masz tańsze. kiedyś pewien mędrzec powiedział do mnie: to nie problem kupic auto, problemem jest jego utrzymanie :)

na koniec z życia wzięte: 4 latak wstecz szukałem auta do 6000 zł i miałem kupić coś na wypasie, szybkie, sportowe, przykuwające spojrzenie. już nawet wstępnie byłem umówiony na podróż do szczecina po astrę gsi albo bmw serii 3 z roku 90. w tym czasie kumpel do mnie mowi: moj sasiad sprzedaje seicento: jest dobre radio, fajne glosniki, dwa komplety opon na felgach, w srodku jak nowka, zrobione hamulce, zawieszenie, wszystko w aso na czas i bez oszczedzania- pierwszy wlasciciel. mysle a co tam przejade sie maluchem :) i po 5 minutach kupilem, nawet maski nie otwierajac. chodzil jak nowka. przez ponad rok jak go mialem ani zlotowki nie wsadzilem. sprzedalem bo wyjezdzalem za granice. wiec powodzenia zycze :):) rozumiem twoj dylemat 5 tys to duzo i malo :) ale wybor jest. hej
frodo1205
Nowicjusz

22 Mar 2010, 18:09

Serfer jak juz chcesz auto ktore wyglada jak "sportowe" to proponuje mazde 323F z lat 1994-1998
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

23 Mar 2010, 09:08

illusion napisał(a):Serfer jak juz chcesz auto ktore wyglada jak "sportowe" to proponuje mazde 323F z lat 1994-1998

za 5 tysięcy nie kupi.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

23 Mar 2010, 20:44

Kupi kupi, ale w kiepskim stanie.
frodo1205
Nowicjusz

23 Mar 2010, 20:49

Kupić kupi ale taką wydymaną z 1994r.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Mar 2010, 12:33

I jak Serfer kupił coś? pochwal się furką ;)
frodo1205
Nowicjusz

28 Mar 2010, 14:01

Przez ostatni tydzień prania mózgu na stronach typu motoallegro czy otomoto w poszukiwaniu samochodu do 5-tki i dzisiejszego wypadu, żeby obejrzeć to auto moje preferencje nieco się zmieniły ; )

[link do oferty na Allegro wygasł]

zakochałem się dosłownie w jego brzmieniu, nie wiem czy to przez wydech czy to sprawka V6-tki, ale czuję, że to <3 od pierwszego wejrzenia.
><>
Serfer
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

28 Mar 2010, 14:23

94rok za 7200zl,podejrzanie tanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2010, 15:14

zadne bmw nie jest tanie w eksplatacji wiec jesli masz 5 tys na auto to wroze ze wiecej bedzie stalo niz jezdzilo..
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

28 Mar 2010, 20:06

No owszem do 5000zł nie pakuj sie w BMW.
Barol
Awatar użytkownika