Auto za ok. 5000zł

21 Mar 2010, 16:19

Witam!

Mam do dyspozycji ok. 5000zł. Chciałbym w tej cenie kupić auto z charakterem. Nie chodzi mi o samochody pokroju lanosa czy astry. Nie interesują mnie również dresiarskie golfy oraz bmki. Wiem, że połączenie sporej mocy z niskim spalaniem jest raczej niemożliwe. Dlatego szukam auta z gazem. Przeszukałem forum i nie znalazłem pasującej mi opcji, dlatego proszę Was o pomoc i propozycje. Do tej pory moją uwagę przykuł jedynie Opel Calibra. Co o nim sądzicie?

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdrawiam
><>
Serfer
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

21 Mar 2010, 16:27

No ładna ale przód miała raczej dupnięty (raczej nic poważnego),myśle że warto sie nią mimo to zainteresować.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 16:49

Moim zdaniem autkiem, które mogłoby Ci odpowiadać może być taka mazda:
Przynajmniej nie jest tak oklepana jak Calibra :mrgreen:
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

21 Mar 2010, 17:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a gaz możesz samemu zamontowac.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 18:12

Serfer napisał(a):Witam!

Nie interesują mnie również dresiarskie golfy oraz bmki. Do tej pory moją uwagę przykuł jedynie Opel Calibra.

:roll:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Mar 2010, 18:27

To, że uważasz Opla Calibre za dresiarski samochód nic nie wnosi, więc ustosunkuj się do tematu i jeśli nie masz nic interesującego do powiedzenia to nie zabieraj głosu, proszę.

Co do propozycji to już wcześniej miałem na oku Forda Probe II tylko z silnikiem 2.5 v6, więc Barol jak najbardziej trafiłeś w mój gust. Jeśli chodzi o wygląd to na przykład taki mi bardzo odpowiada:

Czekam na dalsze propozycje.
><>
Serfer
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Po co kierowcy w zimie okulary przeciwsłoneczne?
    Zimą słońce to nieczęsty widok, ale kiedy się już pojawi, może stanowić zagrożenie w ruchu drogowym. Niski kąt padania promieni słonecznych sprzyja oślepieniu kierowcy. Nie pomaga również śnieg, od którego odbija ...

21 Mar 2010, 21:17

Jigsaw ma racja uważasz ze golf jest dresiarski a pokazujesz calibrę czy probe.. kolego to paradoks
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

21 Mar 2010, 22:39

Ja już po prostu teraz widzę, że chleba z tego pieca nie będzie, a podając Opla Calibre w zestawieniu z niby dresiarskimi Golfami (jak Golf w ogóle mógłby być autem z charakterem? przecież to najpospolitszy dupowóz) czy BMW tylko dolewasz oliwy do ognia. Chcesz tanie auto i ewidentnie widać, że zależy Ci na taniej jeździe, do tego celujesz w modele, które tanie i bezproblematyczne w utrzymaniu nie są, zwłaszcza probe. Raczej nic dobrego z tego nie wyjdzie, mimo to życzę powodzenia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 23:10

I pewnie mysli ze auto to tylko cena zakupu, lac i jechac.. hahah z probem to bedziesz miala jaja kolego, smigalem kiedys pontiaciem firebirdem kumpla to co chwile sie cos sypalo.
illusion
Aktywny

21 Mar 2010, 23:24

Czy ktoś gdzieś napisał, że Golf to auto z charakterem? Misiek, czytaj to co jest napisane i nie rzucaj się tak, bo to co mówisz trochę się rozmija z tematem ; * Zadałem Wam proste pytanie. Co mi polecacie w cenie 5 tysięcy i chciałem uzyskać jakieś sensowne odpowiedzi, ale niektórzy wolą wdać się w nikomu niepotrzebną polemikę o dresiarskich autach niż mi pomóc. Może napiszę prościej to dacie radę. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje aut w tej cenie wykluczając: Golfa, BMW i dzięki Waszym bezcennym radom Probe'a oraz te co wyżej to proszę piszcie. Z góry dzięki.
><>
Serfer
Nowicjusz

21 Mar 2010, 23:27

NIe kupisz auto mocnego ktorego nikt by nie katowal do 5 tys. bez wymiany po kupnie wielu czesci a w takim aucie to nie bedzie tanie ! teraz rozumiesz nas? za 5 tys szukaj jakiegos zwyklego auta, no chyba ze chcesz koniecznie cos na pokaz, ale wtedy daje ci pare miesiacy i sie tak posypie ze nie odpalisz..
illusion
Aktywny

21 Mar 2010, 23:36

No widzisz? ; ) Jeden na trzy posty, który coś wnosi. Jeśli powiesz mi, co masz na myśli mówiąc "zwykłe auto" to chętnie przyjrzę się temu bliżej.
><>
Serfer
Nowicjusz

21 Mar 2010, 23:47

Opel Astra, Nissan Sunny itp., itd.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Mar 2010, 00:18

Serfer napisał(a):Czy ktoś gdzieś napisał, że Golf to auto z charakterem? Misiek, czytaj to co jest napisane i nie rzucaj się tak, bo to co mówisz trochę się rozmija z tematem ; * Zadałem Wam proste pytanie. Co mi polecacie w cenie 5 tysięcy i chciałem uzyskać jakieś sensowne odpowiedzi, ale niektórzy wolą wdać się w nikomu niepotrzebną polemikę o dresiarskich autach niż mi pomóc. Może napiszę prościej to dacie radę. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje aut w tej cenie wykluczając: Golfa, BMW i dzięki Waszym bezcennym radom Probe'a oraz te co wyżej to proszę piszcie. Z góry dzięki.

No ja czytam ze zrozumieniem, ale najwyraźniej Ty nie napisałeś ze zrozumieniem, a tłumaczyć Ci co napisałeś nie zamierzam, bo to powinieneś sam wiedzieć. Kup sobie Hyundaia Accenta albo Honde Civic żelazko - jak chcesz mieć jakieś emocje.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 01:04

Wychilluj ziomuś ; ) po co się tak spinasz? Dzięki za rady, przemyślę wszystkie.
><>
Serfer
Nowicjusz