Auto za około 26 tys

06 Lip 2015, 01:41

Witam,
przyszedł czas żeby wymienić mojego c30 na coś większego. Budżet jakim dysponuje to około 26 tys . Od auta oczekuje przestronności, dobrego, zrywnego silnika (w obecnym c30 mam coś koło 93koni i jest to dla mnie za mało) i dobrze się prowadziło. Najlepiej żeby był to sedan. Na autach w ogóle się nie znam dlatego proszę Was o pomoc w znalezieniu czegoś odpowiedniego. Dodam, że lubię w samochodzie wszelkiego rodzaju gadżety, fajnie by było jakby istniała możliwość podłączenia telefonu do systemu audio. :)

Moje typy to:
honda civic (ufo)
audi a4
bmw 3
Nie chce fiata ani forda (nie podobają mi się)

Edit:
jeżeli będzie to benzyna to na pewno będę instalował LPG
reativee
Nowicjusz

Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: volvo c30
Paliwo: Benzyna + LPG

06 Lip 2015, 07:11

Na ufo za mały budżet , a4 ma słabe zawieszenie , ale e46 tutaj pasuję idealnie do twoich wymogów. W tej cenie znajdziesz zadbane 330i + do tego gaz, i nic tylko się cieszyć z jazdy :)
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

06 Lip 2015, 13:35

serio za mały ? jest pełno hond na portalach aukcyjnych od 22-27 tys
pierwsze lepsze przykłady:
[link do oferty na Allegro wygasł]

nie zrozumcie mnie źle - ja się w tym momencie nie "wymądrzam", bo jak już wspomniałem nie znam się na autach w ogóle, tylko się dziwie :)
reativee
Nowicjusz

06 Lip 2015, 13:43

Za tanie są te egzemplarze. A 1,4 nie warto brać bo słabo jedzie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Lip 2015, 13:47

Chcesz kupić dwa Ufo w cenie 1? ^^

To są samochody od typowych mirków co w stodole zespawali dwa.
Civic UFO 2007 rozbity(nie po dzwonie) w Niemczech to wydatek 19tyś, naprawa w zależności od uszkodzeń +/- 7tyś + zysk .
Przerabiałem to 2 miesiące temu
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

06 Lip 2015, 14:00

reativee napisał(a):nie zrozumcie mnie źle - ja się w tym momencie nie "wymądrzam", bo jak już wspomniałem nie znam się na autach w ogóle, tylko się dziwie :)

Nie kupisz zadbanej, bezwypadkowej, bez cofniętego licznika, nierozłożonej z trzech Hondy Civic 1.8 i-vtec 140KM w tym budżecie - sam takiej szukałem rok temu mając dużo większy budżet i wiem co piszę :ok:
Za 26 tys. zł możesz mieć natomiast taką Hondę 1.8 jak z wklejanych przez Ciebie ogłoszeń - wyglądającą olśniewająco na zdjęciach podrasowanych w photoshopie (na żywo będzie jednak inna bajka), ale na tym będą kończyć się jej zalety. Takie auto nie będzie miało atutów UFO 1.8 - będzie problematyczne w eksploatacji (serwis tego auta jest drogi jak na markę popularną), nie będzie bezpieczne (nie wiadomo jak w razie wypadku zachowa się taki ulep), trudno będzie ją odsprzedać (bo jednak ludzie zwracają uwagę na historię serwisową i bezwypadkowość). Sam zadaj sobie pytanie czy warto...
Aha, 1.4 w Civicu to nie jest "zrywny" silnik - to typowy żółw dla ludzi, którzy myślą, że mały silnik = małe spalanie w każdych warunkach.
Rozejrzyj się za sensowną, poliftową E46 z R6.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...

06 Lip 2015, 19:40

łysy30 napisał(a):trudno będzie ją odsprzedać (bo jednak ludzie zwracają uwagę na historię serwisową i bezwypadkowość). Sam zadaj sobie pytanie czy warto...

Nasze Ufo sprzedało się za 35tyś w 1dzień, mimo że w ogłoszeniu było napisane że jest pokolizyjne i były zdjęcia z przed zrobienia ;)
emilxman
Początkujący

Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

06 Lip 2015, 19:54

Pokolizyjne to nie to samo co z wspawaną ćwiartką :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

06 Lip 2015, 20:22

Czy coś jeszcze jest wartego polecenia oprócz tego BMW e46? Szczerze mówiąc to średnio mi się ono podoba (chyba z tego względu, że często dresiarze itp. nimi jeżdżą :) ), już bardziej do mnie przemawia E90 ale pewnie w tej cenie też są składane z 3...warto brać pod uwagę audi a4 b7 ?
reativee
Nowicjusz

06 Lip 2015, 20:34

Ja proponuję: citroen c5 3 generacji jeśli dołożyłbyś za 4 tysiące, mondeo mk4(też trzeba dołozyć do około 30), accord 7, kia ceed, opel vectra, laguna , subaru legacy, v50, saab 9-3.
A4 b7 jest niezłym autem, ale kosztuje zbyt wiele w stosunku do tego co oferuje
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008