Auto za około 4 tyś z gazem, na pierwszy samochód.

15 Lip 2015, 21:00

Odpada bo gabarytowo podobne do Laguny :mrgreen:

Zerknij na to ogłoszenie http://www.forum.alfaholicy.org/sprzeda ... boxer.html a za reszte kasy wrzucasz lpg i robisz porządny pakiet startowy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lip 2015, 21:11

Miodna ta Alfa :shock:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

15 Lip 2015, 21:54

Piękna i to jeszcze z boxerem :shock: chyba sprzedam Astre,nie chce ktoś kupić? :oops:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

16 Lip 2015, 05:24

A warto dodać że Boxer to nie to samo co dupiate Twin Sparki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Lip 2015, 06:15

Mam teraz dylemat, pojawiło się to Clio i ta Alfa 145. Oba samochody są kozackie. Tylko różni ich jedna znacząca rzecz dla mnie- CENA. Za Alfe gościu chce 2700 zł, a za Clio 8000 zł. Tej Alfy nie widziałem na żywo, ale to Clio 2 robi wrażenie naprawdę. Jest obniżone, ma przelotowy wydech, szerokie felgi, ABS, klime, podgrzewane fotele, dodaje zimówki itp. Ale cena jest taka dość nawet duża. Zaś ta Alfa, pierwszy raz widzę tak zadbane auto za taką cenę :), naprawdę wygląda dość dobrze jak na te lata i wewnątrz nie jest taka przestarzała. Tylko nwm, jak będzie się spisywała z gazem i jak jest z awaryjnością tych alf ?
Czy tak samo te 145 mają słabe zawieszenie ?
To Clio naprawdę mi się podoba, tylko mam pytanie czy felgi mogą wystawać poza obrys samochodu, czy nie ?
Czytałem sb na necie i niektórzy pisali, że nie może felga wystawać poza nadkola inni poza obrys samochodu i mówili, że gdy się złoży lusterka, to wtedy jest obrys samochodu i poza lusterka nie mogą wystawać.
Nwm czy one wystają, ale wole się spytać, bo jakoś strasznie tam nie zwróciłem uwagi czy wystają.
Napiszcie co byście zrobili, czy kupili tą Alfe i zamontowali gaz i naprawilibyście te małe usterki, czy dopłacić do 7 lat młodszego Clio 5000 zł ?
Napisze do gościa od Alfy i wszystko sie go popytam. Napiszcie co byście zrobili. Wasze wypowiedzi nie będą dla mnie decydujące w wyborze, ale napewno pomogą go dokonać.
szymon230397
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra GTC
Silnik: 1.9
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

16 Lip 2015, 09:49

Ja bym nie dał za Clio 8k na pewno a co do Alfy to wolę się nie wypowiadać. :wink: Jeśli faktycznie zadbana to może posłuży :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najszybsza taksówka w Pradze - Skoda Fabia R5
    Zespół ŠKODA Motorsport uczcił najbardziej udany sezon w swojej historii w spektakularnym stylu. Tuż przed Świętami Bożego Narodzienia fabryczny kierowca ŠKODY Jan Kopecký, sprezentował przypadkowym ...

16 Lip 2015, 10:08

Clio lepiej zniesie jakieś drobne zaniedbania serwisowe. W AR z tamtych czasów trzeba naprawdę wszystkiego pilnować, bo zwłoka w serwisie może się źle skończyć
mike
Moderator
Awatar użytkownika

16 Lip 2015, 10:31

No właśnie.. Alfa to jednak nie auto dla każdego. :/
Osobiście mógłbym ją kupić..
na niedzielę :mrgreen:
Codziennie raczej bym nie ryzykował :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lip 2015, 18:42

Boże jak wy pierdo... :roll: chcecie dam wam kontakt do kolegi który na codzień użytkuje 145 1.6 Boxer bezawaryjnie :!: Tak bezawaryjnie,ma ją może z 2lata,na początku troche kasy w nią wsadził a teraz od sporego czasu nie słysze żeby coś do niej dołożył. A autem jeżdzi do pracy,do dziewczyny,ostatnio nią zrobiliśmy trase 150km i co? Jakoś nic nie nawaliło..
Btw sam nawet mówił że jak kupować Alfe 145 to tylko i wyłącznie z Boxerem nie żadne Twin Sparki..
Barol
Awatar użytkownika

16 Lip 2015, 18:46

Ostatnio mijałem takiego boxera na ulicy i co? Dźwięk fajny, ale za autem niebieski dym, a nie wyglądało na jakiegoś trupa :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

16 Lip 2015, 19:06

Alfabet 145
-rdza
-zawieszenie
-notorycznie zrywające się paski
-alternatory (problem znany też w Fiacie)
-wybijające się biegi
-pompy oleju w Boxerach
Twinsparków nie będę komentował nawet :D
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lip 2015, 19:31

Dobra nie będę dalej komentował bo to nie ma sensu jak wiecie lepiej..
Barol
Awatar użytkownika

17 Lip 2015, 13:40

Nie kupuje tego Clio z tymi felgami, bo mogą być problemy z przejście przeglądu i przy kontroli policji, gdy wystają, to jest mandat i biorą dowód samochodu. Dogadałem się z gościem, że za 7200 zł na zimówkach.
szymon230397
Początkujący

17 Lip 2015, 19:17

W życiu bym nie dał 7k za Clio.. za tyle mam dużo lepszych aut no ale jak chcesz..
Tak btw przeglądu nie przejdzie wtedy gdy koła wystają za obrys linii auta,jeśli nie wystają nie mają prawa się czepiać a na przegląd przecież jeżdzi się na zimówkach..

EDIT:
kolega udostępnił na fb auto warte zainteresowania.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
za 5k dostajesz auto z bardzo dobrym wyposażeniem,doinwestowane,nowe OC,5lat w jednych rękach. Według mnie dużo bardziej lepsza propozycja niż Clio..
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2015, 14:10

Barol napisał(a):EDIT:
kolega udostępnił na fb auto warte zainteresowania.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y8kir.html
za 5k dostajesz auto z bardzo dobrym wyposażeniem,doinwestowane,nowe OC,5lat w jednych rękach. Według mnie dużo bardziej lepsza propozycja niż Clio..

Zrezygnowałem z tego Clio, myślałem o tym i to auto wyjdzie mnie pózniej 11 000 zł łącznie. Za 7200 zł auto + 2300 gaz kiedyś + felgi i opony zimowe 1200 zł = 10700 zł, nie licze juz ubezpieczenia i rejestracji. A za 11 000 zł mam w miarę zadbaną e46 z gazem. A nwm czy warto wogóle porównywać e46 do clio.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi, że to się nie opłaca. Dzisiaj dzwoniłem do gościa, nie był on zadowolony, że zrezygnowałem, ale trudno.
FAjna ta Megane, dzwoniłem do gościa, wszystko jest OK, tylko ta maglownica jest do regeneracji( tata mówił, że to koszt około 700 zł) i obtarte to nadkole i w tym miejscu pojawiła się rdza, Ale podłoga i reszta nadwozia są zdrowe. Gaz ma założony 10 lat temu i we wrześniu będzie trzeba wymienić butlę( gość mi mówił, że wymiana kosztuje 300 zł). Fajna naprawdę ta megane, tylko jest jeden problem, dzisiaj przyjeżdza jakiś klient go obejrzeć i raczej wątpie w to, że się nie sprzeda. Powiedziałem, że zadzwonie do kolesia o pod wieczór, czy oferta jest aktualna jeszcze, bo ten klient przyjeżdza o 16.
Jeszcze mój tata znalazł taką Renówke:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Też jest bardzo fajna, tylko, że lekko obtarty zderzak z tyłu. Wszytko tam działa OK. Tylko, że do niego jutro zaś klient przyjeżdża o 10.
I jeszcze znalazłem taką Audice, ale nie jestem do niej przekonany jakoś, przegląd już jest ponad rok nieaktualny. I ten silnik 1.6, a pisaliście, ze on nie jest ani oszczędny, ani dynamiczny.
szymon230397
Początkujący