Kombi/MPV do ok. 15k PLN

27 Lip 2015, 21:35

Witam, poszukuję drugiego samochodu/dupowozu.

Kombi/MPV
Składane tylne siedzenia na płasko - warunek konieczny
Benzyna która dobrze znosi gaz, raczej do poj. 1.8, maksymalnie 2.0 jeśli będzie warto(spalanie do 10l LPG w trybie mieszanym)
Powiedzmy, że w granicach 15 000zł.
Niska awaryjność.
Dostępne części/zamienniki w normalnych cenach(nie czuję potrzeby przepłacania za markę).
Z wyposażenia wystarczy mi podstawowa elektryka. Mile widziana klima,czujniki cofania i 6 biegowa skrzynia. I tyle.

Nie interesuje mnie rocznik, natomiast jestem świadom, że im samochód starszy tym większa szansa, że będzie wyeksploatowany dlatego staram się odrzucać sztrucle starsze ode mnie.
Wygląd ma również mało istotne znaczenie.
Nie mam parcia na samochód oryginalny/wyróżniający się na drodze.
Jeśli będzie bezawaryjny może być nudny i oklepany.
Nie szukam mega wygodnego połykacza kilometrów, wystarczy mi, że nie stracę zębów na dziurach a w środku będę mógł przewieźć trochę sportowego sprzętu i w razie "W" przenocować w śpiworze.

Ktoś, coś? ;-)
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Lip 2015, 09:56

Opel Zafira 1.8 lub Honda Stream 2.0, Kia Carens. Ewentualnie Mazda Premacy ale rudzieje. Gazowalne bez obaw.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...