Auto za około 4 tyś z gazem, na pierwszy samochód.

18 Lip 2015, 14:20

szymon230397 napisał(a):Też jest bardzo fajna
Zapytaj się czy sprzedaje w zestawie z lawetą bo to królowa lawet.
Audi 1.6 nie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Lip 2015, 15:40

Ta Laguna to królowa lawet.. Co powiesz na taką Ibize [link do oferty na Olx wygasł] była ostatnio wrzucana tutaj na forum i bardzo ładnie się prezentuje. Z dodatkowych informacji auto od 4lat w kraju i jeżdziła nim kobieta.
I jeszcze jedno,u mnie w mieście jest do sprzedania Punto II 1.2 60km,2000rok,170tys.km,niebieski w 3drzwiach,ostatnio robione hamulce i aktualnie do wymiany są progi. Cena 2500zł. Jak byś był zainteresowany moge popytać dalej co i jak.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2015, 20:07

To szkoda, że ta Laguna to taka lipa, bo się fajnie prezentuje.
Dzwoniłem do goscia i ten gościu, który tą Megane oglądał, pojechał oglądać jeszcze jakieś inne auta i zrezygnował z tej Megane. Jutro jadę na giełde w Mysłowicach rano i pózniej jadę do tego gościa. Myślicie, że warto kupic tą Megane ?
Ona ma 10 lat instalacje gazową, czy ten silnik nie będzie zajechany juz po takim czasie użytkowania na gazie ?
Moglibyście mi podać swoje numery telefonu, bo jutro jadę na giełde do Mysłowic i gdybym coś znalazł, to bym zadzwonił spytać, co myślicie o tym samochodzie ?
szymon230397
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra GTC
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

19 Lip 2015, 02:07

Niewiedziałem że ma 10letni gaz a to już jednak sporo czasu.. patrzyłeś na Ibize? Masz pod nosem..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2015, 06:08

Barol napisał(a):patrzyłeś na Ibize? Masz pod nosem..

Patrzyłem juz wczoraj, ale ogłoszenie jest w archiwum i nie ma żadnego właściciela ogłoszenia i kontaktu do niego.
A znalazłem taką Megane i gaz zamontować :
[link do oferty na Olx wygasł]
Proszę o szybką odpowiedz, bo jade zaraz na giełde, to bym mógł wstąpic ją obejrzeć.
szymon230397
Początkujący

19 Lip 2015, 07:59

Bo już pewnie sprzedana.. Megane ładna ale po wymianie silnika? Pewnie piłowana przez młodzika była.. i prawy bok wydaje mi się malowany w połowie.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R18 e-tron quattro po raz pierwszy zwycięża w Sebring
    Audi odniosło kolejny historyczny sukces w sporcie motorowym. Wygrana Audi R18 e-tron quattro w dwunastogodzinnym wyścigu w Sebring na Florydzie, to jednocześnie pierwsze zwycięstwo wyścigowej hybrydy w tym klasycznym amerykańskim ...
    Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...

19 Lip 2015, 19:13

Byłem dzisiaj w tych Mysłowicach. Rewelacji żadnej tam nie było. Pojezdziłem jeszcze po kilku komisach. I natknołem się na Fiata Bravo SX, miał on na wyposażeniu:
- klime
- wspomaganie
- 2 elktr. szyby
- elektr lusterka
- 2 airbag
- halogeny
- elektr. szyberdach
- w kraju od 2005
- jeden właściciel od 8 lat
- 1997 rok
- 1700 cm silnik 16 V
- 113 KM
- 243 tyś. km
Ujdzie, ale bardziej mi się podobają te samochody:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
FAjna ta Astra, dobre wyposażenie i jeszcze jednopunktowy wtrysk paliwa, więc może być instalacja gazowa 2 generacji. Tylko ma na prawym tylnym błotniku miejsce z pęcherzykami wielkości denka od puszki od piwa. I jeszcze dodaje opony zimowe, więc moim zdaniem jest OK.
Też jest fajna ta Megane, tylko ma te zarysowania na prawym błotniku i drzwiach oraz na masce. Od strony mechanicznej jest w super stanie podłoga zdrowa bez rdzy
Jeszcze taka polówka, są jakieś małe pęcherzyki w niektórych miejscach, ale to wielkości 2 mm. Ale tak to jest w dobrym stanie.
Wszytkie te auta jak coś, to chce zagazować.
szymon230397
Początkujący

19 Lip 2015, 19:59

Ty poważnie mówisz? Astra z takim wypasem z 2001roku za jedyne 5900zł?
Megane poliftowe za 3500zł? Zarysowania zrobisz i tak wyjdzie śmieszna cena..
Polo od handlarza za 4300zł to ile za niego dał? 3000zł?
Beznadziejne propozycje...
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2015, 20:28

Barol napisał(a):Ty poważnie mówisz? Astra z takim wypasem z 2001roku za jedyne 5900zł?
Megane poliftowe za 3500zł? Zarysowania zrobisz i tak wyjdzie śmieszna cena..
Polo od handlarza za 4300zł to ile za niego dał? 3000zł?
Beznadziejne propozycje...

Właśnie ta AStra mi była podejrzana, ale niezły wypas jest w niej. Ale mam jeszcze 2 propozycje:
szymon230397
Początkujący

19 Lip 2015, 20:58

Xsara bardzo ładna obejrzyj tylko może być problem z papierami skoro właściciela nie ma a matka sprzedaje..
Civic również bardzo ładny :ok:

Zobacz te:
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik po kapitalnym remoncie.
[link do oferty na Olx wygasł] - rdza do ogarnięcia.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lip 2015, 20:35

Barol napisał(a):Zobacz te:
[link do oferty na Olx wygasł] ... b604695f4c - silnik po kapitalnym remoncie.
[link do oferty na Olx wygasł] ... b604695f4c - rdza do ogarnięcia.

Ja już się przestałem oglądać za Hondą, bo każdy egzemplarz jaki znajde zaczyna gnić, wiem że w takiej cenie nie znajde ideału bez rdzy, ale chciałbym, żeby nie gnił. Dzwoniłem do tej za 7500 zł i już się zaczyna gnicie, nadkola bierze, jeszcze jest coś na masce.
Przyjechałem dzisiaj z pracy, chciałem zadzwonić to tego xsary, ale juz ogłoszenie było nieaktualne.
Znalazłem coś takiego:
Wiem, że nie polecacie tego silniku, bo nie jest dynamiczny, ani oszczędny, ale dlaczego go to wyklucza od razu, gdy będzie zagazowany ?

Gościu mówił, że pali, jezdzi, wszystko działa. 7 lat temu sprowadzony do Polski. Ale ma 280000 km przebiegu, czy to strasznie duzo dla tego silniku. Nie jest pordzewiały.

Jak się sprawują te Audice z gazem z silnikiem 1.8 . Ile może kosztować jakaś podstawowa sekwencja ?

Jeszcze takie polo, ma jakiś mały punkcik na dachu ze rdzą, ale nadkola, progi i podłoga są zdrowe, Ale nie ma nawet klimy. Jest na oponach zimowych. Instalacja zamontowana w marcu 2015
szymon230397
Początkujący

20 Lip 2015, 21:00

A3 z 2000roku za 5500zł? No bez jaj..
Czarna ładna ale od handlarza to ile za nią dał? 4500zł?
Zielona dostała z przodu i jakaś taka nijaka..
Polo według mnie miało ruszany lewy tył..

Wogóle widze że już sam niewiesz czego chcesz,było kilka sensownych propozycji to kończyło się na niczym..
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2015, 14:20

Barol napisał(a):Czarna ładna ale od handlarza to ile za nią dał? 4500zł?

I co z tego, że od handlarza, ktoś mógł zostawić samochód w rozliczeniu i on na tym zaoszczędził i teraz sprzedaje w dobrej cenie.

Barol napisał(a):Wogóle widze że już sam niewiesz czego chcesz,było kilka sensownych propozycji to kończyło się na niczym..

Jakie były sensowne propozycje, aut które miały ABS, albo nie były pordzewiałe ?

Co myślicie o takim A4, cena plus opłaty 1000 zł i do gazu. Dzwoniłem do MIkołowa i tam gaz 2200 zł. Czyli około 9 tyś:
[link do oferty na Allegro wygasł]
szymon230397
Początkujący

21 Lip 2015, 17:44

Jak nie masz oleju w głowie to ABS Ci dupy nie uratuje
Audi Ci nie ocenie bo na tel. jestem
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Lip 2015, 18:37

Koniu napisał(a):Jak nie masz oleju w głowie to ABS Ci dupy nie uratuje

Wiem, ale zawsze pomoże na drodze, gdy mi jakieś np. zwierzę wyskoczy z za zakrętu.
Jeszcze znalazłem takie coś, gościu mówił, że z przodu są nowe zimowe opony. Z tyłu też są zimówki. Co myslicie o tej z gazem i bez gazu. Lepiej kupic tą bez gazu i go zamontować, czy tą z gazem ?
A może takie seaty ?
IDaYDfL.html#3bafb8bf4d;promoted

Znalazłem teraz takie samochody, nie są drogie, a mają gaz założony w miare niedawno i są wydaje mi się w dobrym stanie. Możecie na nie głownie spojrzeć ?
Dzwoniłem do tej Audicy, wszystko jest OK, tylko dzrzwi po lewej strony są lekko przerysowane i na jednym nadkolu pod lakierem jest rdza.
Honda jest też spoko, tylko 2 klientów jutro przyjeżdza, ale jest w dobrym stanie. Bo to małżeństwo mieszka za granicą i przyjeżdza tylko na wakację i święta do Polski i wtedy nim jezdzi.
Jeszcze takie punto, ale muszę się zastanowić, bo jakoś mnie nie przekonuje punto żadne:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Proszę was o szybką odpowiedz
Ostatnio edytowany przez szymon230397, 21 Lip 2015, 20:42, edytowano w sumie 1 raz
szymon230397
Początkujący