Auto za okolo 4000 euro z niemiec, co wybrac benzyna

08 Paź 2010, 22:49

Witam, mam znajomego ktory sprowadza auta z niemiec, wybralbym sie z nim w ktorys weekend po auto , chcialbym kupic auto do 4000 euro, interesuja mnie marki niemieckie szczegolnie audi , ewentualnie japonskie. Czy za ta kwote dostane zadbane auto z silnikiem benzynowym w granicach 1.8 / 2.0 ? Co byscie mi polecili?
nicematii
Nowicjusz

09 Paź 2010, 11:28

Hondę Accord, ew. Toyotę Avensis. Ze wskazaniem na accord. Porównywałem oba przed kupnem auta, jeździłem obydwoma. Toyota wydaje się przestronniejsza, taka bardziej rodzinna, ale Accord zdecydowanie lepiej się prowadzi i ma lepsze materiały w środku.
BenZin
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

09 Paź 2010, 12:16

ktory model i rocznik tych aut masz na mysli?

a Audi A6 co myslisz?
nicematii
Nowicjusz

09 Paź 2010, 14:05

Roczniki z przedziału 1998 - 2002.

Audi A6 z 4000 euro? Wydaje mi się ze to stanowczo za mało na niezajeżdżoną, nie bita A6.
BenZin
Nowicjusz

09 Paź 2010, 14:09

A Audi a4 po lifcie?

albo WV Bora?

[ Dodano: 9 Październik 2010, 14:13 ]
znajomy mowil ze jakbyl ostatnio po auta to ogladal Audi A6 2.8 Quattrto 2001 rocznik za 2,500 euro , jak tak sie przyjrzal z bliska i troche pogladal to mowi ze w bardzo dobrym stanie, ale niewiem jakby bylo po dokladnym obejrzeniu, ale z tergo co mowi to auta w niemczech benzynowe sa znacznie tansze od diesel.
nicematii
Nowicjusz

09 Paź 2010, 14:16

Bora to golf z bagażnikiem, nie ten segment. Ale jak nie potrzebujesz dużego auta, to dlaczego nie? Powinna być tania w utrzymaniu, jak golf. Miałem okazję pojeździć borą, prowadzi się dosyć przyjemnie.

A4 - nie w tej cenie. To segment premium, dobrze utrzymane auta w miarę sensownym roczniku są po prostu drogie. I zdaje się mają aluminiowe zawieszenie - rzecz droga w naprawie. Szkoda, bo to świetne auta.

[ Dodano: 9 Październik 2010, 14:21 ]
A jechał nim? Wyglądać mógł, trochę pracy i da się auto odpicować :lol:

Zwyczajnie - nie wierzę w okazje. może się zdarzają, ale to białe kruki. Dobry towar kosztuje i już.
BenZin
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...

09 Paź 2010, 14:24

chcialbym auto wlasnie z segmentu klasa srednia wyzsza, potrzebuje duzo mejsca w srodku,. znajmoy wozi juz kupe lat te auta z niemiec i mowi ze ceny ktore widzis sie na serwisach sa nieadekwatne do tego jak sie jest tam na miejscu , mowi ze jest znacznie taniej szczegolnie te starsze auta tak 10 letnie. juz sam niewiem jak myslec ale sam widze jak przywozu auta w ladnym stanie za grosze z tamtad.
nicematii
Nowicjusz

09 Paź 2010, 14:31

Jeśli auto ma mieć dużo miejsca w środku, to dobra będzie Avensis. A4 nie jest zbyt przestronnym autem, Accord ma dużo miejsca z przodu, z tyłu i bagażnik to już raczej średnio.

W tym przedziale cenowym zdecydowanie ważniejsze od ceny zakupu będą koszty utrzymania tego auta. Bo mogą być wyższe od kosztów zakupu. Lepiej wiedzieć czy trzeba już wymienić np. rozrząd.

Japoniec z polskiego salonu powinien mieć weryfikowalną historię wypadkową, serwisową, przebieg itp. Auto sprowadzone - wątpliwe. A handlarz zawsze będzie zachwalał swój towar, nawet ten znajomy.
BenZin
Nowicjusz

09 Paź 2010, 15:03

a jakbym cene podbil do 5000 euro? to kupie cos sensownego klasy premium?
nicematii
Nowicjusz

09 Paź 2010, 15:34

Tak na moje oko, zupełnie subiektywnie - jeśli chce się kupić w miarę sensowne auto "premium" trzeba wydać min. 30 tys. Ktoś kto kupił za sporą kasę takie auto, dbał o niego - nie sprzeda go handlarzowi za grosze, tylko poczeka na klienta, który zapłaci tyle ile auto jest warte.

A dlaczego ma to być auto z tych "premium"? Miejsca więcej nie zaoferuje, prestiżu ze względu na swój wiek również nie doda ani grama:)
BenZin
Nowicjusz

09 Paź 2010, 23:00

majac 20 tys zl i majac mozliwosc zakupu auta w niemczech gdzie jednak jest taniej niz w polsce, bo auta 10 letnie tam sa tansze niz u nas, cena dopiero sie moze zrownuje przy naprawde mlodych modelach. Co byscie mi polecili , sedan w benzynie 1.8 badz 2.0
Moj typ to moze WV Bora, moze Audi A4 , moze Audi A6, Avensis mi sie niepodoba stylistycznie, a co sadzicie o Volvo? moze z tej stajni jest cos sensownego w tej kwocie?
Accord tez mi sie niepodoba , czekam na kolejne propozycje

[ Dodano: 9 Październik 2010, 23:01 ]
Accord to mi sie podoba ta nowa i Avensis tez ale to inna polka cenowa
nicematii
Nowicjusz

09 Paź 2010, 23:17

nicematii napisał(a):majac mozliwosc zakupu auta w niemczech gdzie jednak jest taniej niz w polsce, bo auta 10 letnie tam sa tansze niz u nas

Chyba bezwypadki z niskimi przebiegami od turasów są tam tańsze niż w PL... Dobre auta są zdecydowanie droższe ale takich się nie sprowadza bo kto to kupi? :roll:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

10 Paź 2010, 00:08

Wiec co bys mi polecil za 20 tys zl. przeciez 20 tys to niejest malutko , chcac kupic rocznik 2000-2002 cos w nowszej stylistyce dobrej marki napewno powinno sie znalezc, przeciez to nie sa grosze, tym bardziej ze chce auto benzynowe a benzynowe sa tansze niz deasel
nicematii
Nowicjusz

10 Paź 2010, 12:35

Za tą kwotę kupisz Mazdę 626 albo np. Forda Mondeo MKIII
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

10 Paź 2010, 12:43

mazde 626 to kupie za polowe tej kwoty i to w kraju, zbyt stare roczniki i stylistyka do bani
auto ma byc eleganckie i dostojne, zadnych pseudo sportowych wozow, chce auto dla powaznego czlowieka a nie mlodego gniewnego.

[ Dodano: 10 Październik 2010, 16:53 ]
A co lepsze Audi A4 b5 po lifcie Avant w full opcji czy WV Bora wersja highline?
nicematii
Nowicjusz