Auto ze Szwecji ,brak del-2 ,problem z rejestracją

17 Lut 2010, 00:35

Witam Serdecznie,
Mam następujący problem. Kupiłem auto ze Szwecji ,pech chciał że odkupiłem je od handlarza który mi nie dał dokumentu DEL-2 potrzebnego do rejestracji.
Opłaciłem juz wszelkie opłaty,podatki itp. i na koniec sie okazało ze brak w/w dokumentu ...

moje pytanie jest takie: W jaki sposób bym mógł odzyskać dokument DEL-2 ?by przysłano mi go do polski lub pomysł na inny sposób zarejestrowania auta?
dodam że:
-nie mam możliwości kontaku z osobą od której zakupiłem auto (handlarza)
-nie mam możliwości kontaktu z osobą która była właścicielem w Szwecji
-obsługa w moim Starostwie bezwględnie wymaga tego Del-2

jednym słowem musze ten dokument załatwić na własną ręke ponieważ pani (celowo z małej) wręcz mnie wygoniła z biura ,mówila ze "del-2 bezwzględnie musi być i bez niego mi auta niezarejestruja"

pisałem juz do VagVerkt'u z prośbą o kopie ,by wysłali mi ją do polski jednak nie dostałem zadnej odpowiedzi,wiem ze istnieje możliwość by wyslali DEL-2 do Właściciela w Szwecji za opłata jednak jak juz wspomniałem nie mam z nim kontaktu

bardzo prosze o jaką kolwiek pomoc
lukisa
Nowicjusz

Miejscowość: polska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...
    [A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...