Odszkodowanie z AC bez przeglądu technicznego

15 Lut 2010, 18:43

Witam,
mój samochód przygniótł spadający śnieg z dachu, uszkodzeniu uległ dach samochodu, wygląda to dość poważnie (straty mechanik wycenił na 7000zł)
Mam ubezpieczony samochód w PZU (Autocasco), ale w dzień zdarzenia nie miał przeglądu technicznego (było 2 dni po terminie kolejnego przeglądu). Moje pytanie: jak mogę walczyć o wypłatę odszkodowania. Wypadek miał miejsce w podwórku, samochód nie znajdował się w ruchu, a warunki we wcześniejszych dniach uniemożliwiały jakąkolwiek dalszą podróż. Zgłoszenie zostało przyjęte, oszacowano straty, ale boję się, że zostanie wstrzymana wypłata odszkodowania. Niektórzy doradzają aby zaniechać starania się odszkodowania z AC, tylko zgłosić się do ubezpieczyciela administratora budynku. Co robić ? Proszę o pomoc.
koko
kokof
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

17 Lut 2010, 09:47

Najważniejsze - przeczytaj umowę AC. Tam wszystko jest napisane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...