Autoalarm z kodem stałym CH-AE BASIC+ a pilot samokodujący

06 Kwi 2013, 14:35

Witam.

Jakiś czas temu kupiłem Suzuki Swifta MK4 r2000. Widać było że poprzedni właściciel nie dbał o niego za bardzo, i w bardzo złej kondycji są obydwa piloty do sterowania centralnym zamkiem, poklejone, owinięte taśmą przeźroczystą.

Znalazłem na all...o obudowę do mojego pilota, ale 40zł za kawałek plastiku (92zł razem z przesyłką, bo potrzebuję 2 sztuki)... no trochę mi szkoda.

Znalazłem także aukcję oferującą pilot samo-kodujący.
[link do oferty na Allegro wygasł]
W aukcji jest napisane "Pilot kopiuje sygnał większości pilotów (do samochodów, bram, sterowników, alarmów) z kodem stałym na 433,92 Mhz. (ok.95%)." Czy wiecie czy taki pilot zadziała? Czy to raczej chiński szmelc. Co mi się w nich podoba to to że kółka za które łączy się z kluczami jest metalowe... a nie plastikowe jak w "oryginale", bo jestem pewien że wcześniej czy później ten plastik znowu pęknie.

Proszę o radę.

Pozdrawiam,

Tomek
Sparrow
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Katowice

07 Kwi 2013, 07:40

Sparrow napisał(a): z kodem stałym na 433,92 Mhz. (ok.95%)

Musisz się upewnić na jakiej częstotliwości działa twoja centralka - potem kupić pilota i :D
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...