AUTOEXPERT.otomoto.pl Paczków-UWAGA!!!

22 Lut 2014, 00:24

Najpierw rok produkcji -w ich ogłoszeniach prawie każde auto jest o rok młodsze!!! Przez telefon bez problemu zgodzili się na wizytę w ASO, na miejscu zaczęły się problemy, że nie zdążymy,że za pracownika komisu, który ze mną pojedzie do ASO skasują extra 300 zł. Auto sprawdzili na miejscu miernikiem lakieru, a stan techniczny dokladnie miał zweryfikować przedstawiciel leasingodawcy. Zachwycona ładnym wyglądem samochodu i rzeczowym podejściem człowieka, który prezentował auto zostawiłam wpłatę 1000 zł. Jeden auto pokazuje,drugi kasuje - szybko i gładko.
Co dalej? Leasing na firmę okazal się niemożliwy, bo wystawiają tylko FV VAT marża. DOSKONALE od pierwszej rozmowy wiedzieli, że szukam auta do leasingu firmowego...
Po 2 dniach nastąpiła z mojej strony rezygnacja z zakupu. Kasa już nie do odzyskania, a jaka zmiana w podejściu do klienta: aroganckie, prostackie zagrywki, pokrzykiwania że im plac blokuje to auto a plac kosztuje!!!...błeee. LUDZIE nie wpłacajcie im ŻADNEJ KASY do momentu podpisania umowy i to PO DOKŁADNYM SPRAWDZENIU AUTA oraz dokumentów!!!
shiva
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 08 1988
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: nie mam

11 Lip 2014, 15:08

Potwierdzam - OMIJAĆ ICH Z DALEKA !!! Szkoda, że wcześniej twego posta nie znalazłem...
mnie wykręcili na 2 tys. zł - choć podaję ich do sądu i powinienem odzyskać dwa razy tyle.

W ogłoszeniu auto rzeczywiście było o rok młodsze.. dopiero w treści ogłoszenia rocznik 2011, model 2012.. niby, że w marcu 2011 był model 2012? żenada
W ogłoszeniu zapewniali, że auto było serwisowane w ASO. Na miejscu okazało się, że nie mogą tego udowodnić bo nie ma książki serwisowej. Zgodzili się na wizytę w ASO Toyota, ale nic się nie dowiedziałem bo pamięć komputera została przez nich skasowana 2 godziny przed wizytą w aso. Auto też okazało się naprawiane - malowana i naprawiana prawa strona, mimo że zapewniali bezwypadkowość. W polskim aso toyota był też wpis o przeglądzie w 2012 na 90 tys. Tylko w rok taki przebieg - bo jak później się dowiedziałem auto było z wypożyczalni samochodów. Oczywiście nie chcieli podać danych pierwszego właściciela, żeby we Francji dokładnie sprawdzić historię auta.. Licznik na bank cofnięty z co najmniej 250 tys. na 120 tys.

UWAŻAĆ! Mi nie chcą oddać zadatku, ale prawnik jest pewien jej zwrotu w podwójnej wysokości - z ich winy nie doszło do wyk. umowy.
alte
Obserwowany

Auto: mam kilka ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...
    [2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...