Honda CRX - prośba o opinie o moim przypadku

08 Lip 2014, 21:44

Witam,
dostałem propozycję zamiany mojego:
[link do oferty na Olx wygasł]

na
[link do oferty na Olx wygasł]

pierwsza myśl - super okazja...

sprzedający podesłał mi vin: JHMEH61600S001254
tylko popularne dekodery vinów hondy mają z nim jakiś problem, np:
http://pl.vindecoder.eu/check-vin/JHMEH61600S001254
http://www.vindecoder.net/?vin=JHMEH616 ... mit=Decode

jakiś problem z check digit... czesc serwisów podaje niekompletne informacje a część w ogóle nie chce ich podać. Sprzedający twierdzi że wszystko mu się zgadza. Dodatkowo samochód jest ponoć na ojca który gdzieś wyjechał - umowa jest z jego podpisem. Sprzedający twierdzi że nie ma prawa jazdy dlatego ja musze do niego podjechac. Kiedy spytałem dlaczego chce się zamienić (zamiana drogiego kurdupla na tańśzego kurdupla nie bardzo ma sens...) stwierdził ze potrzebuje czegoś z tylną kanapą bo fotelik będzie musiał wstawić. Auto było ponoć całe malowane. Honda nie ma przeglądu ale powiedział że jesli znajdzie pewnego kupca który się zdecyduje to zrobi przegląd... OC do końca roku. Przebieg też dosyć śmierdzący (chociaż do zaniżanych przebiegów jestem przyzwyczajony).

Jesteście mi w stanie jakoś zweryfikować ten vin? Co o tym myślicie... serce mówi brać :D ale rozum troche studzi zapał a nie chce robić 250km ns marne. Jakie mu jeszcze pytania zadać żeby się upewnić?
mbi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 1- 1- 0
Auto: BMW e36 316 Compact
Silnik: 1,6 102km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

08 Lip 2014, 22:17

Jeśli Honda nie jest zbudowana z pianki/szpachli/włókna to taka zamiana może ci się opłacać.
CRX'a spokojnie sprzedasz za 5-5,5 a za Compacta w życiu tyle nie weźmiesz :ok:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1984

08 Lip 2014, 22:36

No i własnie w tym problem, bo gdzie tu interes, trochę mi się to kupy nie trzyma...
Odnośnie szpachli - wychodzę z założenia że nie ma znaczenia czy było ono bite, znaczenie ma jak jest utrzymane/zrobione :)
mbi
Nowicjusz

08 Lip 2014, 22:47

Nie chodziło mi o wypadkową przeszłość, bo ta jest niemal pewna, zważywszy na to jaki typ kierowcy jeździ CRX :naughty:

Raczej pisałem o garażowych metodach walki z zaawansowaną zgnilizną :roll:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1984

08 Lip 2014, 22:55

A co myślisz o całej "historii" i ewentualnych pytaniach do sprzedawcy? Vinie? Jest sens jechac do serwisu Hondy żeby zweryfikować VIN (czy zaawansowanie technologiczne komputera w tym samochodzie na to pozwoli?)? Jak czytam forum to widzę że jesteś dosyc pomocny merytorycznie więc od razu zadałem pytanie bezpośrednie.
mbi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...