Automat+Benzyna= Czy da się kupić takie auto ??

19 Lut 2019, 23:54

Witam szanowne grono,obserwuje forum od jakiegoś czasu w poszukiwaniu informacji i w końcu postanowiłem napisać , szukam samochodu do 35tys, tylko benzyna i właśnie w automacie , rocznie robię jakieś 10-15tys ,głównie po mieście ,czasem jakiś dłuższy wypad .
Czy jest ktoś w stanie polecić mi konkretny model samochodu gdzie jest zarówno dobry silnik benzynowy jak i dobry automat , przez dobry rozumiem mało awaryjny , problem jest taki że zazwyczaj jak jest dobry silnik to automat" kiepski" to znady DSG,czy CTV lub Multitronic , nie twierdzę ze te automaty to jakiś złom którego należy unikać jak ognia bo opinie są różne jednym działa i jest super inny narzekają i płacą grube pieniądze za remonty itp, ja skłaniał bym się raczej do starego Hydrokinetycznego ,ale czy coś takiego jest w samochodach od powiedzmy roku 2007 w górę??
Np bardzo podobają mi się samochody marki Volvo ale ten automat tam siedzący ponoć około 200tys km wytrzyma i remont , potem polowałem na coś japońskiego Honda,Toyota,Mazda tam z kolei problem z rdzą ,korozją , Bmw odrzucam ,Audi jeszcze Tiptronic byłby spoko ale odrzucam bo jest tego za dużo na drogach a silnik tfsi czy Tsi różne opinie mają , Saab też mi się podoba ale tam podobnie jak Volvo, Skoda skrzynia DSG i cały Vag . Tak więc mam taki mały dylemat ,czy jest ktoś w stanie podać kilka modeli samochodów gdzie połączenia benzyna i automat będzie udane .
Snuppy
Obserwowany

20 Lut 2019, 11:44

Z jakiego segmentu miałby być to samochód bo o tym nic nie wspomniałeś?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Lut 2019, 12:10

Snuppy napisał(a):ja skłaniał bym się raczej do starego Hydrokinetycznego ,ale czy coś takiego jest w samochodach od powiedzmy roku 2007 w górę??

Szukasz w 2019 auta ze starym 3-, 4-biegowym, powolnym, długo zmieniającym biegi automatem bez blokady (lockup)? Po co Ci to?
aGradory

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czujniki kontroli ciśnienia w oponach - system TPMS
    Ciśnienie jest bardzo ważnym parametrem opon – od niego zależy przyczepność do jezdni, droga hamowania, zużycie paliwa, hałas opon czy wreszcie wytrzymałość ogumienia. Niestety, według badań Moto Data, aż 58% kierowców ...