Automat do 30 tys

31 Paź 2023, 17:28

Witam serdecznie.
Chciałbym zakupić auto w automacie do ok 30 tys zł. Najlepiej podchodziłby mi diesel w kombi/sedanie. Do tej pory jezdziłem megane 3 z silnikiem benzynowym 1.6 - 110km, ale niestety nie jest to auto dla mnie, 4 tys obrotów przy 100 km/h. Sprawdzam otomoto, olx, różne fora o autach, ale chętnie skorzystałbym z porady kogoś kto ma auto w podobnych wariantach i podzieliłby się opiniami. Do tej pory uwagę przykuł mi mondeo przedlift ze skrzynia jashin, insignia 2.0 cdti i A6C6 z Tiproniciem. Będę wdzięczny za każda ciekawą opinie i podpowiedź :)
kazodm
Obserwowany

31 Paź 2023, 17:43

Wiesz że w tiptronicu najprostsze naprawy to w tysiącach są liczone a przy poważniejszej usterce w serwisie trzeba liczyć nawet i dychę. Nie mówię juz o silniku np. 3.0 TDI i ewentualnych problemach czy nawet samej wymianie rozrządu jak by było potrzeba :wink:
Insignia całkiem fajne auto ale strasznie ciężkie, biorąc pod uwagę automat powinien on najmniej sprawiać problemów z podanych trzech które wymieniłeś.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    W ciąży za kierownicą, a bezpieczeństwo jazdy
    Nie ma powodu, żeby kobieta w ciąży, szczególnie w pierwszych miesiącach, rezygnowała z prowadzenia samochodu, ale należy brać pod uwagę czynniki, które mogą wpływać na bezpieczeństwo jazdy, takie jak zwiększona ...