Automat, niski przebieg, diesel do 70 000 zł (Insignia-BMW?)

07 Lut 2013, 11:54

Witam,
oczywiście jak sam temat wskazuje jestem zainteresowany zakupem autka.
Jeżeli chodzi o moje wymagania to są one dość konkeretne (przez co i wybór jest dużo mniejszy).
1. Budżet - 70 000 brutto
2. Przebieg - do 70 000 km
3. Silnik - diesel (robię duże przebiegi rzędu 30-40 tyś. km rocznie)
4. Skrzynia biegów - koniecznie automatyczna
5. Silnik - powinien być dość dynamiczny - od 160 kucyków w górę
6. Nadwozie - dowolne (prefefuje kombi albo hatchback ale jak będzie sedan to też sie nie pogniewam)

Mój plan jest taki, żeby autkiem pojeżdzić 2 latka nastęnie sprzedać i kupić kolejne i znowu pojeździć 2 latka....
Dlatego zależy mi aby autko było z małym przebiegiem i przez kolejne 60-70 tyś km przebiegu nie powodowało częstych odwiedzin serwisów mech. poza standardowymi przeglądami...

Ogólnie jestem zdecydowany na Opla Insignię, którego w tej cenie można dość spokojnie kupić w dobrym wyposażeniu. Poniżej link:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jednakże zastanawiam się również czy nie robię błędu. Bo ostatnio wpadło mi w ręce ogłoszenie BMW serii 5 i zaczynam się wahać. Poniżej link:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Co myślicie na temat powyższych?
dinoo
Obserwowany

Auto: Skoda Octavia

08 Lut 2013, 02:36

Insignia cena z kosmosu... Za tyle chodzą dwa lata młodsze rownież z małym przebiegiem.
Co do przebiegu to Niemcy kupują diesle po to aby jeździć więc małe przebiegu to wyjątki (najczęściej tak jk mówisz, dwa lata i jak zbliżają się koszty to auto idzie na sprzedaż).Książki serwisowe można kupić wszędzie, spytaj się o ASO w jakim była Insignia serwisowania i zadzwoń z nr VIN zweryfikować.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lut 2013, 17:26

W tej cenie można sprawdzić w salonie BMW czy nie mają ofert samochodów po pracowniczych z zagranicznych salonów takie auta mają niski przebieg i są najczęściej jeszcze na gwarancji.
sterngre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008