Automat Peugeot 407

08 Paź 2013, 18:52

Witam. Poszukuję 407 i zastanawia mnie jak sprawuje się w niej automat. Przyznaję się bez bicia, że jestem ciemna masa w automacie. Dość dużo jest tego na zachodnich ogłoszeniach i zastanawiam się, czy warto w to wejść. Jakie są Wasze opinie/doswiadczenia z ta skrzynią? Jest bardzo awaryjna? Może to głupio zabrzmi ale ma też ono koło dwumasowe i wymaga często też takiego typu wymian?
Pozdrawiam
alenudy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1996
Auto: VW Pasat syncro
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Paź 2013, 14:38

Pewnie się dziwisz brakiem odpowiedzi ale ten brak mogę akurat zrozumieć,bo zamiast pisać banialuki ,ludzie z naszego forum nic nie piszą ,gdyż o sprawowaniu się takiej skrzyni nic nie wiedzą z doświadczeń. :)
Temat raczej niszowy.
Moim prywatnym zdanie,to lepszy manuale i nie trzeba się zastanawiać nad tym jak sprawuje się automat. :D Owszem ...w automacie można taniej kupić ...ale i taniej trzeba będzie odsprzedać. Z manualem łatwiej! 406 to bardzo udany samochód ale najlepiej w benzynie. Zakładać sekwencję i do przodu. Nie ma automatu,dwumasy,dziwnych osprzętowych dieslowskich drogich "gadżetów". :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...