Peugeot 1007 - wasze opinie?

23 Gru 2013, 10:06

Jakie są wasze opinie na temat peugeota 1007? rozglądałem się za małym, wygodnym autkiem tak za 15-20 tys. W grę wchodzi raczej benzyna bo często będzie robił krótkie dystanse. W mojej opinii na plus te przesuwne drzwi ale wygląd jest tragiczny.
L3X-T3R
Początkujący

23 Gru 2013, 10:41

L3X-T3R napisał(a):Jakie są wasze opinie na temat peugeota 1007?
Nie pchałbym się w ten wynalazek. W razie jakiejś stłuczki części będą drogie.
Zobacz na Opla Combo. Jest to samochód z dużym bagażnikiem ale na podłodze Corsy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Gru 2013, 11:04

L3X-T3R napisał(a):Jakie są wasze opinie na temat peugeota 1007? rozglądałem się za małym, wygodnym autkiem tak za 15-20 tys. W grę wchodzi raczej benzyna bo często będzie robił krótkie dystanse. W mojej opinii na plus te przesuwne drzwi ale wygląd jest tragiczny.

Benzyna w tym aucie jest najlepszym rozwiązaniem ze względu na awaryjność jednostek o zapłonie samoczynnym. Ze względu na niewielki rozstaw osi 1007 nie nadaje się na wyjazdy poza miasto.
Elektrycznie przesuwane drzwi potrafią się przyblokować, szczególnie zimą. Bywały też problemy ze szczelnością chłodnicy. Drążki kierownicze oraz przekładnia kierownicza posiadają zwiększoną tendencję do łapania luzów. Dość szybko padają główne łączniki stabilizatorów oraz amortyzatory.
Te przesuwane drzwi to taka połowiczna zaleta, my nie obijemy komuś samochodu na parkingu, za to inni, z tradycyjnymi drzwiami, obiją nam :P
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

23 Gru 2013, 11:50

A ja z kolei uważam, że 1007 to bardzo ciekawe i pomysłowe autko do miasta. W wersji benzynowej, jeśli nie będziesz woził ze sobą rodziny lub znajomych na pewno się sprawdzi- ma wiele pomysłowych rozwiązań. Mimo to osobiście poleciłbym ci trwalszego i lepiej wykonanego Mini Cooper'a. Za tę cenę dostaniesz auto ze zrywnym silnikiem 1.6 benzyna 115 KM, full opcją i w dobrym stanie, rocznik 2003-2004, przy odrobinie szczęścia nawet 2005.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

23 Gru 2013, 12:43

właśnie sugerowałem się też jak najmłodszym rocznikiem. 1007 można do 20k kupić nawet 2009 rocznik. Za czym można jeszcze się obejrzeć? Opli niestety już nie chcę mimo, że w rodzinie od 14 lat tylko ople.
L3X-T3R
Początkujący

23 Gru 2013, 13:21

Partner
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Berlingo
Doblo
Tourneo
Kangoo
Caddy
Teraz troche z innej beczki
Yaris Verso
Panda
Fusion
Aveo
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Idealny samochód na wyprawy w nieznane
    Projektując na nowo samochód rodzinny, Dacia pragnęła wyjść naprzeciw pragnieniom współczesnych rodzin związanym z wędrówkami, spotkaniami z przyrodą czy aktywnością na świeżym powietrzu, jak również ...