REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Cichy77 napisał(a):Jeżeli już coś znajdziesz to dobrze by było taką skrzynię sprawdzić w warsztacie który zajmuje się naprawą takich skrzyń żeby ocenili jej stan.
No nie wiem... czy za tyle kupisz skrzynię która jeszcze trochę pociągnieszybki napisał(a):Eeetam ...wchodzisz na allegro wpisujesz do jakiego chrupersa potrzebujesz automat i sprawdzasz ile kosztuje... tyle w temacie.
Wszystko się da ale to koszty w przypadku zmiany skrzyni nawet jak będzie pasowała musisz wymienić tez sterownik i koszty rosną. Dlatego zawsze warto się wcześniej zastanowić.Marcel2727 napisał(a):Ciekawe czy dałoby się dać inny automat niż normalnie jest
Najczęściej najtrwalsze automaty wychodzą te starszych typów z typowym konwerterem i mniejszą ilością elektroniki. Są one wolniejsze w pracy wolniej zmieniają biegi ale potrafią przeżyć nie jeden silnik jak się je normalnie eksploatuje.Marcel2727 napisał(a):Co do naprawy to zależy też od automatu, czytałem że niektóre kosztują 4 tys. a to już 1/3 sumy
Cichy77 napisał(a):No nie wiem... czy za tyle kupisz skrzynię która jeszcze trochę pociągnietu jest loteria. Niech wyjdzie komplet z wymianą 1300zł, a co jak okaże się że za 500km będzie z nią problem?
Raz się trafi dobrze a raz nie. mój znajomy jakiś czas temu tak kupił skrzynię do Chryslera za 1500 + wymiana i wyszło jakieś 2000zł po pół roku pojawił się problem i teraz pytanie co dalej robić bo akurat tą skrzynię co miał mógł naprawić za 3500zł z gwarancją min na rok
Marcel2727 napisał(a):Ktoś coś? Mogą być nawet hybrydy o ile są jakieś w tych kwotach.