Automatyczna skrzynia.

20 Cze 2008, 11:09

Witam!
Czy to prawda, że automatyczna skrzynia więcej pali? Słyszałem, że tak ale nie wiem czy to prawda... są to jakieś dramatyczne różnice?
mistiq
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

20 Cze 2008, 19:13

Z tego co wiem samochody z automatycznymi skrzyniami pala 15% więcej... Też masz zamiar kupić auto z taka skrzynią?? Masz już jakiś "typ"?? Przynam, że też szukam takiego autka ale jak na razie kicha...
animag101
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

20 Cze 2008, 20:53

heh... wiesz ja osobiście preferuje zwykłą czyli manualną, ale z tego typu samochodów co chce kupić... jest 9/10 automat... wielkie dzięki za szczegółową odpowiedź.
Jestem zainteresowany Audi Allroad, cóż chyba będę musiał żyć z wiekiem czasu.... czyli automat :)
mistiq
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

20 Cze 2008, 21:35

Mimo że też nie chciałbym automata to np. sekwencyjny tiptronic byłby już czymś :D niedawno pisano o tym tu: automatyczne-skrzynie-biegow-vt9631.htm
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

21 Cze 2008, 07:51

W USA 90 % samochodow ma automat ale ja za tym nie przepadam . Jak chcesz to kup ale obawiam sie że w samochodzie dajmy na to 8 letnim moga zacząć sie już problemy z automatem a to bardzo kosztowne. No chyab że znasz dobrze właściciela.Jednak tak jak pisze jak dla mnie nigdy nie automat w Polsce za dużo problemu.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterka Lexusa – to musisz o nich wiedzieć
    To musiało nastąpić. Kamery najpierw trafiły do naszych samochodów, by ułatwiać parkowanie i wspomagać działanie systemów bezpieczeństwa, a teraz zaczynają zastępować klasyczne lusterka. Kluczową rolę w tej ...