REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):Z moich obserwacji wynika że nie do końca te systemy działają jak by sie tego chciało. Światła się zmieniają jak już zdarzysz oślepić kierowcę z naprzeciwka, najsłabiej to działa na zakrętach
Mam u siebie Automatyczne światła drogowe w Aurisie ten sam system jeżdżę na wyłączonej tej opcji ale w wakacje testowałem ja żeby zobaczyć jak to w rzeczywistości działa. Sprawdzałem poza miastem na drodze która miała sporo zakrętów na mazurach. Obserwowałem jak będą się zachowywały światła drogowe i kiedy zgasną i czy zdążą oślepić kierowcę jadącego w przeciwnym kierunku.fynooh napisał(a):Mam tak w nowej Toyocie Corolli Hybrid. Jest to dość stresujące i niekomfortowe. Czuję i widzę wyraźnie, że przez moment oślepiam kierowców
Nie widzę tu nie prawdy w tekście napisanym przez [email widoczny po zalogowaniu] Opisane jest jak działa taki system.MotoAlbercik napisał(a):Redakcja znowu wypisuje bzdety wyssane z palca, bez zastanowienia się...Pisałem o tym wielokrotnie.
ArteK napisał(a):Żaden z samochodów nie mrugnął mi więc uważam że nikogo nie oślepiłem
Zgadza się ale uważam że reakcja systemu była na tyle szybka że sam bym je wyłączył pewnie później nie mając takiego systemu.fynooh napisał(a):To, że nie mrugnął, nie znaczy, że nie oślepiłeś, bo większość kierowców po prostu nie miga, jak ktoś za długo nie wyłącza drogowych.
To jest ten sam system.fynooh napisał(a):Jakoś trudno uwierzyć, żeby we wcześniejszym Aurisie ten system działa dobrze, a w nowszej Corolli nie udoskonalili tego tylko spieprzyli.