Autostrada A4 od Szarowa w kierunku granicy

06 Sty 2013, 12:08

Witam serdecznie. Moderator też człowiek :D i też jeździć musi po naszych polsich drogach :(
Słuchajcie - w marcu muszę zrobić trasę Tychy - Iwonicz Zdrój. Pojadę sobie oczywiście A4. Poradzcie gdzie zjechać z A4 żeby dostać się na E40 a uniknąć korków? Podobno w którymś miejscu A4 przechodzi w drogę dwukierunową o jednym pasie ruchu dla każdego kierunku.
Jak wg was jest lepiej jechać - pchać się do końca A4 ( obwodnicą Tarnowa ) i potem na E40 do Pilzna, czy lepiej zjechać z A4 w Brzesku - chodzi o połączenie A4 z E40 w Tarnowie - są tam korki? No i ewentualnie jak wygląda E40 od Tarnowa do Pilzna - duży ruch, korki?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2013, 20:28

Od Tarnowa do Pilzna bezproblemowo dojedziesz no chyba ze jakis wypadek bedzie no to korek sie robi.

Pchaj sie do konca A4. nigdzie wczesniej nie zjezdzaj bo jak w Krakowie wyjedziesz na E40 w kierunku Rzeszowa to w miejscowosci LAPCZYCA sa korki jak slak.

Z Szarowa do Tarnowa ta A4 zmienia sie w jeden pas ruchu bo sa jeszcze roboty ale ruch jest plynny

Tak dojedziesz do konca A4 w Tarnowie i w Tarnowie na zjezdzie z A4 jedz na JASLO bo na Rzeszow nie ma znakow potem sie pojawia Rzeszow i do Pilzna do 73 na Jaslo zostaje raptem 15km

Tyle wiem z dnia 5stycznia bo wtedy ostatni raz jechalem ta trasa.

Z Pilzna na Iwonicz jechale 5lat temu to juz nie pamietam jak jest na tej trasie Wiem ze z Pilzna jedziesz na Jaslo potem na Krosno i na koncu kierujesz sie na Sanok i na tej trasie jest Iwonicz i potem jest zjazd na Iwonicz Zdroj.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

26 Sty 2013, 17:01

Ok. Dzięki. A pamiętasz może gdzie ta A4 zmienia się w jeden pas?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 18:45

To bedzie za Szarowem.. Jak byly roboty na pasie to ruch szedl jednym pasem jak niebylo to dwa pasy szly. Cos przed Tarnowem 10km ruch szedl juz jednym pasem. Ale predkosc byla 90km/h

Ta A4 konczy sie w Tarnowie potem z niej sie zjezdza wjezdzasz na rondo, na rondzie kierujesz sie na Jaslo potem jedziesz przez skrzyzowanie i wjezdzasz na E40.

Ale tak jak pisalem jedz do konca A4 zaoszczedzisz nerwy i czas niz jakbys mial jechac od Krakowa E40.

Dokladniej Ci nie powiem jak to z tymi pasami i remontem jest,bo pierwszy raz nia jechalem i jak jechalem na Rzeszow to bylo juz kolo 22 w nocy i bylem juz wyrabany po przejechaniu 1700km.
RNI
Aktywny

27 Sty 2013, 21:55

Dzięki RNI :ok:
Od Krakowa E40 nie zamierzam absolutnie jechać. Jadę normalnie A4. Zastanawiam się tylko czy jechać do końca A4 i potem dalej E40 czy zjechać wcześniej z A4. Muszę policzyć, którędy będzie bliżej. Ale już wiele wiem.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

28 Sty 2013, 17:39

Ktos kto jest z podkarpackiego i jezdzil E40 to bedzie Ci polecal jechac do konca A4

E40 troche jezdzilem to wiem jak to sie wlecze korki i swiatla.

A co najwazniejsze jak bedziesz jechal do konca A4 a potem wjezdzal na E40 nie zapomnij zajechac do BAR TAURUS. Normalnie pychota jedzenie i w przystepnej cenie.

Ta restauracja (bar) jest jak wjezdzasz po luku na E40 z daleka widac. Wjedziesz na E40 potem jakies 100m skrecasz w prawo do tego baru.

Bylem tam no to zarcie bylo zarabiste a ja lubie dobrze pojesc. :mrgreen: Tak wiec polecam
RNI
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 19 – historia modelu
    Ponad ćwierć wieku temu, we wrześniu 1988 roku Renault zaprezentowało kompaktowy model 19. Do 1995 roku był on sprzedawany także w polskich salonach. To jeden z najważniejszych modeli firmy Renault w ciągu ostatnich kilkudziesięciu ...

31 Sty 2013, 10:56

Dzięki za info - jak pojadę do Iwonicza, to raczej nie ma czasu, ale jak pojadę spowrotem, to będzie pora popołudniowa i jakiś obiadek zapewne będzie za mną chodził :ok:
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Kwi 2013, 18:37

Albercik jechales ta A4 na Tarnow????
RNI
Aktywny

20 Kwi 2013, 22:10

Taaak, jechałem. Zapomniałem o tym wątku :oops:
Powiem, że jechało się całkiem nieźle, nie było żadnych korków. Nawet na zwężce, gdzie w każdym kierunku było po jednym pasie. Na końcu autostrady też nic się nie korkowało.Za Tarnowem byłem w okolicy godziny 11:30. Jadąc spowrotem na autostradę wjechałem w okolicach godziny 19:00. I też całą drogę nie było żadnych korków. Jak A4 się skończyła, to E40 też nie była zakorkowana. Z E40 zjeżdżałem ( i wjeżdżałem ) w Pilznie.
Ciekawiło mnie tylko to, dlaczego na tym odcinku dwukierunkowym w kilku miejscach był znak ograniczający prędkość do 70km/h a po dokładnie 150 metrach był znak ograniczający prędkość do 90 km/h...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

27 Cze 2013, 18:41

Z tego co slyszalem to oddali kolejne 12km autostrady za Tarnowem w strone Rzeszowa.

3 sierpnia bede jechal to bede wiedzial dokladniej co i jak
RNI
Aktywny

17 Lis 2013, 21:50

Odswieze temat

A4 mozna dojechac do Tarnowa z Krakowa juz 2pasami.

W podkarpackim juz oddali do uzytku odcinek A4.

Z tego co slyszalem to juz od Debicy do Rzeszowa mozna juz pomykac A4.

Bede w swieta to dokladniej napisze gdzie wjechac i co i jak. Bo narazie tylko slyszalem.
RNI
Aktywny

17 Sty 2014, 20:48

Odswieze temat.

Z Debicy do Rzeszowa juz mozna pomykac A4.
RNI
Aktywny

23 Sty 2014, 19:39

RNI To "juz mozna pomykac" to aż w oczy kole. Kiedy mieliśmy tą drogą jechać a kiedy pojechaliśmy? Do tego dochodzi odcinek Dębica - Tarnów i słynny Rzeszów - Jarosław.
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

13 Kwi 2014, 13:56

Mirko z Rzeszowa do Jaroslawia to mnie nie interesuje jak dla mnie to moga juz zaprzestac budowy tego odcinka :mrgreen: , wazne zeby polaczyli Tarnow-Debica :wink: Wtedy pomykam Paryz Debica caly czas autostrada.

No ale odcinek Tarnow Debica bedzie chyba otwarty pod koniec 2014r
RNI
Aktywny