AUX In w tym radiu

10 Sie 2013, 14:32

Witam. Od paru dni jestem posiadaczem Audi A4 B5. W aucie zamontowane jest radio Blaupunkt TravelPilot E. Radio nie obsługuje MP3, a ja nie lubię słuchać radia, więc zastanawiam się, czy dałoby radę podłączyć do niego mój telefon/odtwarzacz mp3. Czy istnieje jakiś kabel/przejściówka AUX, która pozwoli mi na taką kombinację? Nie bardzo chciałbym teraz wydawać kasę na nowe radio tylko dla kaprysu słuchania muzyki.

Przeglądając Allegro znalazłem coś takiego: [link do oferty na Allegro wygasł]

Czy to zadziała? Poniżej zdjęcia mojego radia:

AUX In w tym radiu

AUX In w tym radiu

AUX In w tym radiu
czerstwy
Nowicjusz

Auto: Audi

10 Sie 2013, 19:25

Podaj wszystkie dane radia z naklejki na radiu i zrób CZYTELNE zdjęcie opisu kostki - wtedy odpowiem kompletnie na pytanie :)
GG:21976197, mail, PW: ikonki po prawej :)
Kody do radia: Seat, Skoda, Audi, VW, Opel, Ford, Renault i inne,
również odczyt kodów z pamięci EEPROM oraz odczyt wsadów BIN.
Pittro
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: Citroen C5
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

10 Sie 2013, 21:34

czerstwy
Nowicjusz

10 Sie 2013, 22:05

To te same zdjęcia - otwierałem je już zdjęcia opisu kostki NIE SĄ CZYTELNE.
Pittro
Aktywny

10 Sie 2013, 23:56

Zdjęcie w rozdzielczości 2592px × 1936px i nieczytelne? A kliknąłeś, żeby przybliżyć? Ja widzę wszystko bardzo dokładnie. W razie czego wyciąłem z tego zdjęcia schemat. Bardziej czytelne już nie będzie, bo chyba bym musiał to radio zeskanować (a wątpię żeby lepiej wyglądało niż zdjęcie).

http://vpx.pl/i/2013/08/11/kostka.png
czerstwy
Nowicjusz

11 Sie 2013, 00:18

Sorry - zdjęcia otwierały mi się w 1024x768, ale ja zawsze po swojemu na skróty to robię i dlatego nie widziałem, że oryginały takie spore są :)
Nie mam dobrych wieści - podpięcie samego kabelka nic nie da w tym przypadku, potrzebny byłby emulator zmieniarki -nieopłacalna sprawa przy tym sprzęcie. Ewentualnie można podpiąć się po procesor audio np zamiast fal AM (o ile są 2 kanały wykorzystywane) lub jeszcze innym sposobem.
Pittro
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...
    Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...