i może na wstępie się przedstawię, bo dawno tutaj nie byłem . Nazywam się Łukasz, lat 33, od lat miłośnik samochodów a szczególnie tych szybszych. Obecnie poruszam się dużym kombi Volvo V70 2.5T 230KM poniważ małe bliźniaki mają bardzo dużo rzeczy które trzeba wszędzie im wozić.
A co mnie tutaj sprowadza. Jakiś czas temu pomyślałem, że ciekawie byłoby mieć aplikację w stylu endomondo ale z elementami gry i tak powstał pomysł Racinghood. Nie jestem przedstawicilem dużej firmy ani pracownikiem, wpadłem na pomysł i postanowiłem go zrealizować dla siebie i może dla innych fanów 4 kółek.
Obecnie aplikacja jest gotowa w 50%, działa na system iOS, można już testować jeśli ktoś jest chętny i ma iPhona z iOS 4,5,6
To co aplikacja umożliwia: - monitorowanie trasy przejazdu (mapa) oraz zbieranie danych Vmax, Vavg, czas przejazdu, dystans, czas postoju podczas trasy (np ile czasu staliśmy na światłach, ile w korku itp) - pomiary przyspieszenia (0-60, 0-100, 80-120, 80-150, 0-150, 0-200, pierwsza 1/4mili) - kalibracja prędkościomierza samochodu z aplikacją - logowanie i sharowanie na facebooku
to będzię umożliwiać za miesiąc: - heatmapa trasy, czyli rysunek trasy z informacją o prędkości na każdym odcinku, - Poziom zaawansowania użytkonika: każdy zaczyna z poziomu Basic Driver, następnie są poziomy Driver, Racer, Champion - Zdobywanie trofeów: za ilość przejechanych km, za osiągnięte prędkości (średnia, max), za osiągi pojazdu, za ilość znajomych itp - levele silver, gold, platinium - tutaj ilość możliwych trofeów będzie się zwiększała
o czym myślimy dalej: - HUD - Możliwość tworzenia grup użytkowników - NP Admin tego forum może zapisać użytkowników do swojej grupy i zarządzać grupą w aplikacji, np wysyłać notyfikacje o zlotach i spotkaniach itp - statystyki regionalne, krajowe, globalne, przeglądanie różnych tras i jej wyników, porównywanie wyników przejazdów - podłączenie gry pod komputer samochodu i zbieranie większej ilości danych (np koszt przejechania danego odcinka na podstawie pomiaru spalania na danej trasie, a nie ogólnie) - możliwość śledzenie znajomych w którym miejscu są
ogólnie mam dużo pomysłów na dalszy rozwój. Pierwsza bezpłatna wersja pojawi sie w połowie września na apple storze.
Obecnie, jeśli sa chętni to zapraszam do kontaktu - wtedy prześlę info jak pobrać wersję testową. Każda opinia jest mile widziana, tak samo pomysł.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.