Avensis czy Golf lub Jetta? Wszystko w tej samej cenie

22 Lip 2010, 21:25

Szukam auta. Nowego. W cenie ok. 70 tys. W tej cenie dostępne są Golf i Jetta w topowym wyposażeniu z silnikiem 1,4 TSI. Ale za 73 tys. Można już mieć Toyotę Avensis z najsłabszym silnikiem 1,6 i w najniższym wyposażeniu. Co wybralibyście?
Można dopłacić około 10tys. do Toyoty i mieć dodatkowo klimę automatyczną i elektryczne tylne lusterka. Chyba nie warto.
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

22 Lip 2010, 21:49

a może Giulietta? za 76 tys można mieć już całkiem nieźle wyposażoną wersje 1.4 170KM, ze szpera. no i auto nie jest tak oklepane jak VW :)
hesus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
Auto: Is200

22 Lip 2010, 21:52

Miałem podobny problem jak kupowałem swoje auto. W tej samej cenie mogłem mieć Golfa IV Full wersja jak na tamte czasy (climatronik,elektryka, 1.9 TDI 130koni) albo Toyote Corolle w podsawowym wyposażeniu z Dieaslem. Wybrałem Golfa. Jeźeli nie potrzebuje tak dużo miejsca to weź golfa. Avensis będzie mulasty z tym silnikiem.

[ Dodano: 22 Lipiec 2010, 22:57 ]
hesus napisał(a):no i auto nie jest tak oklepane jak VW :)

Karoseria może jest oklepana, ale wyposażenie nie. Zauważ jak trudno jest znaleść auto oklepane (Golfy, Bmw 3/5) z naprawde bogatym wyposażeniem. Przypomnij sobie ile razy widziałeś BMW 320d a ile razy 330d czy nawet 330xd, nie mówiąc o 335XD
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

22 Lip 2010, 22:31

Golf z pełnym wyposażeniem to ciągle tylko Golf :) nie zrozum mnie źle - to naprawde udane auto, które można polecić każdemu w tym segmencie, ale jeśli ktoś szuka czegoś w jakiś sposób nietuzinkowego, to pod szyldem VW tego nie znajdzie.
hesus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
Auto: Is200

23 Lip 2010, 09:45

Ja tobie polecę VW Jette. Użytkuje taki, co prawda z silnikiem 1.6, ale jest to samochód naprawdę godny polecenia, plastyki (szczególnie górnej części deski rozdzielczej) są bardzo dobrej jakości, na spasowanie też nie można narzekać. Auto posiada ogromny, wręcz przepastny i ustawny bagażnik, (większy od tego w Avensisie). VW jest tańszy i lepiej wyposażony od Toyoty. A, i nie jest tak często spotykany na naszych drogach jak Golf. Jeżeli nie śpieszy się Tobie z zakupem samochodu, to możesz poczekać na nową Jettę, która będzie trochę większa, choć nie wiem czy nie zmienią trochę ceny.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

23 Lip 2010, 12:42

Sam jestem na kupnie samochodu do 70 k , ale przetarłem oczy ze zdumienia jak zobaczyłem ,że full wersje Golfa 1,4 TSI idzie kupić za 73k sprawdziłem i z rabatem 5k wychodzi jak byk 82k zł.Podobnie Jetta więc nie jest tak ko9lorowo. to wszystko zalezy jak duży ma być to samochód Może zamiast Avensisa najlepiej kupić Passat za 71k jakiś się chce z silnikiem już wspomnianym 1,4 TSI tylko dla mnie to jest on za słaby. Jednak ja polecam Skodę....
betra
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów marki Dacia
    Na rynku polskim marka znalazła ponad 180.000 nabywców. Największą popularnością cieszy się Dacia Duster, która w 2019 roku już po raz kolejny utrzymała pozycję lidera segmentu SUV i jest najchętniej wybieranym ...
    Honda Civic - kompaktowy hatchback do miasta
    Podstawowa pięciodrzwiowa Honda Civic dostępna jest z dwoma silnikami benzynowymi VTEC Turbo: jednolitrową jednostką o mocy 129 KM i 1,5-litrowym silnikiem wytwarzającym 182 KM . W przypadku obu motorów auto można ...

23 Lip 2010, 19:35

Pisząc full opcja mam na myśli wersję Highline Golfa z manualną skrzynią biegów. W salonach zwykle są auta bardziej doposażone stąd i ceny wyższe. Jednak można zamówić "gołą" wersje Highline za ok. 73 tys.
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź