Avensis III vs Mazda 6 III

19 Cze 2024, 11:58

Tak, żeby zamknąć klamrą cały temat to:
Pojechałem obejrzeć w salonie Toyoty srebrną avkę do którego link wrzucałem powyżej. W skrócie: Auto miało dwóch właścicieli, miało dwie kolizje po których były wymieniane sumarycznie wszystkie 4 drzwi, spód auta w porównaniu do czarnej avki to mocno skorodowany, gołym okiem widać rudą. Klima nienabita co przy jeździe testowej przy temp. ~30st nie było komfortowe. Cena ostateczna to 52 tys. Mając w głowie obrazy tych dwóch aut to czarna avka biła na głowę tą srebrną z salonu Toyoty pod względem pierwszego wrażenia po oględzinach. Do tego cena za czarną prawie 9 tys mniej sprawiła, że się jednak na nią zdecydowałem świadomy tego co zobaczyłem w raporcie na carvertical. Mam jednak cichą nadzieję, że ten raport to jakiś babol wyżej wymienionej platformy i samochód przyniesie wiele satysfakcji z jego użytkowania.
Dzięki wielkie @szybki za przeczytanie moich rozterek i odzew w temacie. :)
michal28506
Nowicjusz

19 Cze 2024, 12:58

michal28506 napisał(a):spód auta w porównaniu do czarnej avki to mocno skorodowany, gołym okiem widać rudą

I to jest najgorsze że "pewne auto" a lipa. Dlatego jak tu pisze że najpierw sprawdzać auta sprowadzone to jest pukanie się w czoło. Chociaż ASO i lipa !

michal28506 napisał(a):Mam jednak cichą nadzieję, że ten raport to jakiś babol wyżej wymienionej platformy i samochód przyniesie wiele satysfakcji z jego użytkowania.
Dzięki wielkie @szybki za przeczytanie moich rozterek i odzew w temacie

Fajnie że kupiłeś, miejmy nadzieję że była to pomyłka.

Chociaż dziś trafiłem lepszy numer czyli niby skręcony licznik w aucie w którym nie był skręcony licznik :shock:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Tajemnice układów kierowniczych
    Układy kierownicze stosowane w modelach ŠKODY to zaawansowane zespoły różniące się budową, ale stające przed tymi samymi wyzwaniami: komfortowym i precyzyjnym prowadzeniem, oszczędzaniem paliwa oraz bezpiecznym ...