Ja tam Ibizy nie będę Ci odradzał, bo uważam że to całkiem udane auto, ale też nie trzymaj się tego tak mega sztywno - jednak stan konkretnego egzemplarza jest chyba najważniejszy, więc jak znajdziesz jakiegoś ładnego Focusa, Astrę czy Golfa itp. to też przemyśl temat. Nie wiem skąd jesteś, ale wbrew pozorom tych Ibizek w dobrym stanie wcale aż tak dużo nie ma
![Wink :wink:]()
Jak coś to podeślij też linka do ogłoszeń.
A przy kupnie standardowo - przegląd na SKP i zobaczysz co tam z grubsza się dzieje - zawieszenie, hamulce, ewentualne wycieki itd. Z takich usterek/problemów (czysto z mojego doświadczenia) - padają cewki zapłonowe (ale nie jest to jakaś grubsza operacja, ani specjalnie kosztowna - ok 120 zł/szt), bywają problemy z falującymi obrotami, hamulce tylne są wrażliwe na wilgoć (bębny/szczęki - tarcie, piszczenie szczególnie po deszczu). Raz padła mi pompa paliwa. Poza tym, nic szczególnego. Zależy od danego egzemplarza - zwróć uwagę na zawieszenie, generalnie jest dość trwałe - ale jak jeździł głównie po polskich drogach to jednak może być rozklekotane.