REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tomekdk napisał(a):Jetta i Passat to już polecam zwolennikom VAG-owskiego labiryntu, bo śledzić jakie silniki wypuszcza ten koncern w odniesieniu do tego czy owy model posiada wadliwy silnik czy też nie to naprawdę tylko dla ludzi, którym znaczek VW zaślepił zdrowy rozsądek
w takim razie najlepiej zejść z segmentu, bo malutkie silniczki w klasie średniej to śmiech na salimiloszevicz napisał(a):Silnik: 1.6 lub mniejszy
miloszevicz napisał(a):Jeśli uważasz, że sedan nie jest najlepszym pomysłem to jestem otwarty na inne propozycje.
tomekdk napisał(a):Jetta i Passat to już polecam zwolennikom VAG-owskiego labiryntu, bo śledzić jakie silniki wypuszcza ten koncern w odniesieniu do tego czy owy model posiada wadliwy silnik czy też nie to naprawdę tylko dla ludzi, którym znaczek VW zaślepił zdrowy rozsądek. Jeśli się na autach nie znasz to odpuść, bo będzie to dla Ciebie coś w stylu rosyjskiej ruletki, a też kupowanie auta i sprawdzanie kodu silnika, bo może się okazać, że jest wadliwy ... no chyba nie na tym to powinno polegać
Pionek napisał(a):tomekdk, z tego wynika że trochę mało siedzisz w motoryzacji, bo wytłumacz jak rozróżnisz wersje silników TDCI w Fordzie? dla przeciętnego zjadacza chleba to ciągle ten sam silnik a jednak produkcje różne.
Jak wytłumaczysz że Ecoboost w Focusie RS jest kijowy a w Mustangu jeździ pięknie?
Poczytaj o thp w Peugeocie RCZ np tam tez były zmiany poprawki itd
Także jak widać w każdym koncernie ma to miejsce.
Pytanie akademickie czy lepiej kupić TSI z PL salonu z historią itd czy Opla, Forda z dobrymi silnikami ale z Niemiec np zalane moto-doktorem?
No właśnie.
Tak przy okazji te VAG-i wyżej nie mają dobrych silników żeby nie było
Raziel11 napisał(a):No ale tylko VAG ma zle silniki, a sprawdzenie kodu silnika i generacji zajmuje 5 min, faktycznie trudne zadanie i w życiu nie uwierze ze komus nie chce sie tego sprawdzic.
miloszevicz napisał(a):Czego szukam?
Typ: Sedan
Rocznik: 2010 i młodsze
Silnik: 1.6 lub mniejszy
Rodzaj paliwa: benzyna
Liczba drzwi: 4
Zależy mi, żeby samochód był ekonomiczny w utrzymaniu, bezpieczny i niezawodny.
Raziel11 napisał(a):caly czas podpierasz sie jednym tematem