Aveo vs Corsa szukam samochodu miejskiego

24 Sty 2008, 12:19

Witam, szukam samochodu miejskiego. Do tej pory rozważałem Corsę, Fabię, Fiestę. Ostatnio zwróciłem uwagę na Chevroleta Aveo.

Co wybrać:
1. Opel Corsa Corsa C 1.2 16V 75KM rocznik od 2004
2. Chevrolet Aveo Aveo II T250 Hatchback 1.2 i 72KM rocznik od 2006

Zdziwiłem sie, ponieważ w opiniach na forach Aveo jest przed Corsa... Co robic?:)
rafalt77
Nowicjusz

24 Sty 2008, 16:26

Opel Corsa C ma sztywne zawieszenie, ale prowadzi się bezpiecznie. Nie jest nadmiernym usterkowym autem. Zawieszenie, mimo naszych dziurawych dróg, jest bardzo trwałe i remontu wymaga dopiero przy dużych przebiegach, a to nie jest kosztowne. Koszty eksploatacji nie są drogie.

Chevrolet Aveo nie jest pojazdem stworzonym do szybkiej jazdy, ponieważ ma prostą konstrukcję zawieszenia, ale jest poprawnym autem.

Polecałbym raczej Corsę C po face liftingu od 2003 roku.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...