Awaria centralnego zamka

02 Maj 2012, 08:11

Witam,

mam Renault Megane Scenic I i po wymianie akumulatroa na nowy zauważyłem problemy z centralnym zamkiem, ale tylko w drzwiach od strony kierowcy. Wszystkie drzwi zamykają się normalnie, ale jeśli chodzi o otwieranie, to drzwi kierowcy nie zawsze się otwierają, dopiero po kilku kolejnych zablokowaniach i odblokowaniach mozna je otworzyć.

Zdarza się też, że niby centralny zamek zadziała, ale drzwi otwierają się tylko o kilka centymetrów, a później coś je blokuje i nie można normalnie otworzyć.

Co może być przyczyną takiej sytuacji?
laraloo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 09 06 2010

03 Maj 2012, 19:03

to jest nowy akumulator ze sklepu czy używany?
nikolas20
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 01 1991
Auto: opel zafira , 1.8 benz 140 KM

05 Maj 2012, 05:26

akumulator nowy ze sklepu, byłem w warsztacie z tymi drzwiami, gość naprawił i działało, podjechałem do domu i raz jeszcze sprawdziłem, raz zadziałało a potem znowu nie. Wracam do warsztatu a gość mi mówi, że przyczyną może być to, że za szybko otwiera się drzwi po włączeniu centralnego. Czy coś takiego jest mozliwe?
laraloo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 09 06 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...
    Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...