Dziś podpiąłem akumulator pod prostownik. Akumulator nowy Sznajdera mam go od 5miesięcy. Już 3 razy musiałem brać auto na kable. Prostownik w trakcie podpięcia pokazał mi "2" później po ok 4godz pokazał "4" po całej nocy czyli równo po 12godzi prostownik pokazuje "3"...
Jak myślicie co jest grane? Ładować dalej? Nie spalę prostownika? Czy przerwać to i akumulator na gwarancję?
Jeśli nie masz daleko do sklepu - warto powalczyć .. Coś jest nie tak - niech sprawdzają .. Zaczną na pewno od ładowania w aucie, więc dobrze byłoby sobie to sprawdzić wcześniej.. Skoro aku nie trzyma nadaje się do wymiany ..
eh... byłem wczoraj i facet powiedział żebym podładował akumulator na maksa pojeździł nim i zobaczył co się będzie działo. A jak znów padnie to oni go wyślą na serwis i sprawdzą podpinając pod kompa.
Tylko, że tu od razu problem powstaje bo on się naładować nie chce... po 12h powinien chyba pokazywać "0" jak mniemam.
Brałem pod uwagę problemy z autem, ale najpierw chciałem sprawdzić akumulator. Trzymać ko dłużej pod prostownikiem czy nie warto?
Geniuszem od aku nie jestem, ale w/g tego co wiem - ładowanie powinno spadać na amperomierzu.. Np. po włączeniu u mnie jest np. 4A po godzinie 3A a po kliku 2A i tak sobie ,,bije'' do rana .. I jest naładowany !! Zachowanie Twojego nie jest normalne .. Pojedź do tego faceta, powiedz, że nie da sie naładować .. Może on ma inny prostownik.. Sprawdzał naładowanie aku przyrządem ??
No właśnie nic nie sprawdzał... Jakiś taki niemiły bardzo... Mówił żebym naładował do końca i pojeździł. Jak podanie to na gwarancje i tyle... Pewnie mu się tyłka zza lady nie chciało ruszyć...
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...
Akumulator ładował się powyżej 24h i do końca się nie naładował... stoi na kresce przed 0, czyli 0,5A. Dłużej go już nie trzymam bo spalę Prostownik a nie jest mój... Chyba miałeś rację. Trzeba go zawieść i się tam kłócić:)
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.