Mam problem i sam jestem sobie winny. Otóż zostawiłem w samochodzie zapaloną lampkę, co niemal całkiem rozładowało akumulator. Silnika nie odpalę w każdym razie...
Niestety, obecnie znajduję się poza domem i nie mam ani prostownika ani kogoś znajomego, kto by wspomógł swoim akumulatorem.
Czy jest jakaś inna możliwość odpalenia samochodu? Słyszałem, że "pchanie" może uszkodzić silnik... Ile w tym prawdy?
I jeszcze jedno - jak już się go odpali to ile mniej więcej trzeba nim jeździć i na jakim biegu, żeby się w miarę bezpiecznie podładował?
Podczas pchania może (ale nie musi) przeskoczyć rozrząd. Jeśli będziesz miał szczęście odpalisz i pojedziesz dalej a jak pecha to czeka Cię remont głowicy. Co od dystansu to po ~ 20 km powinien sam odpalić ale i tak trzeba by go na noc pod prostownik podłączyć.
Spoko, kumpel pomoże, kabelki mamy. To jak już odpali to starczy nim pojeździć ze 20-30km? Bo obawiam się, że paliwa w baku mi na więcej nie starczy...
Kubuch napisał(a):Jeśli będziesz miał szczęście odpalisz i pojedziesz dalej a jak pecha to czeka Cię remont głowicy
nawet jeśli przeskoczy to czeka Cie tylko ponowne ustawienie rozrządu...
O remoncie nie ma mowy bo masz silnik bezkolizyjny...
Chyba ze masz 900 a nie jak zrozumiałem z Twojego opisu 1.1
Spoko, kumpel podjechał, odpaliliśmy z jego akumulatora, postało 15 minut na jałowym i już samo z siebie odpalało. Jeszcze na wszelki wypadek przejechałem ok. 30 km, ale już przy zapłonie chodzi cacy.
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Wodór receptą na zmiany klimatu Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...
W tym okresie mozna zadzwonić po taksówkę i zapytać o kable rozruchowe.Jeżeli posiada to znaczy że też umie sie nimi obsłużyc i poratuje w sytuacji awaryjnej
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.